Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

I Karlstad lyser alltid solen

7-9/4 Karlstad

Fredag sovmorgon och helt utvilad. Tar min frukost på en inglasade blkongenmen utsikt över KLarälvens delta och bara njuter, sitter nog någon halv annan timme och funderar över det ena och det andra.

Framåt halv tolv tar jag cykeln som för engångs skul är så lätt att jag undrar är det nåt fel, men detär bara att packväskorna är på rummet.

Tar sedan några tgurer runt stan och in i en välsorterad cykelaffär för inköp av skoskydd för at sen leta upp ett fik för kaffe.

Resten av eftermiddagen tar jag bara ett steg i taget och känner mig nöjd. Sen tillbaka till tullhusgatan.

Resten av kvällen blir framför TV och förfasas av terrorbrottet, svårt att begripa vad som hänt och ännu svårare att accepterat..

Lördagmorgon vaknar jag först och tar mitt kaffe på den inglasade balkongen, samma utsikt, samma lugn sprider sig. Det är nåt speciellt med vatten, nåt som ger ro.

Givevis diskussion om gårdagens händelse olchfortfarande lika obegripligt. TV´n slås på för mera nyheter.

Kring lunchtid cyklar vi in till stan och först ett besök på konstmuseet för att titta på Lars Lerins alla tavlor. En riktig positiv upplevelse, visste inte att han målade så vacket och med sånt djup i bilderna. Många av motiven är tagen från Lofoten men också av båtar, björkar och från Mellan Östern. Får Ni chansen att se utställningen ta den, värt kostnaden för inträdet och lite till

Sen ny cykeltur och lunch på en Vietnamesisk restaurang och det är premiär för mig och en väldigt positiv sådan.

Sen fortsätter vi cykelturen bort mot en kyrkogård för påskplantering och sen vidare efter vackra cykelväger längs Klarälven. Karltad är verkligen en cykelstad.

Vi avslutar med fika på Naturum, ett friluftsområde som har allt, cafe, utescen, lekplatser och ett stort naturskönt område med jordbruksdjur, dessutom ligger allt detta nere vid älven vilket förskönar området ännu mera.

Kvällen blir avslappnad men inte utan diskussion om Drottningsgatans händlse.

Söndags morgon sover jag till nästan 10, jag behövde nog det. Sedvanlig frukost ut på den inglasade balkongen och mera avslappning. Vid lunchtid åker vi mot Hammarö och till sydspetsen för att beskåda Vänerns styrka som har vita gäss. Ett helt underbart naturreservat och fågelskådningsområde och synd bara att våren inte hade mera värme att erbjuda. På sommrarnabruka det vara knökfullt med folk här nuteoch det är lätt att förstå.

Köper fikabröd hem och äter sen middag. Ser på TV Dirty Dancing 2 som egentligen utspelar sig för Dirty Dancing 1... konstigt!

Innan jag somnar så packar jag väskorna som förberedelse inför måndagens tur mot Mariestad. Somnar sen som en klubbad oxe. Egentligen undrar jag nog hur en klubbad oxe sover??

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer