Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mariestad nästa

10/4

Vaknar halv sju, hämtar cykeln innan grötfrukost sen är jag färdig för avsked runt nio tiden.

Har varit i Karlstad i fyra dagar och skulle kunnat vara här längre, känns lite vemodigt men får återkomma hösen 2019 när jag är på väg hemmåt igen.

Vädret är duggregn som skulle ökaför att sedan avta framåt lunch. Vägen mot Mariestad är ganska tråkig men relativt lättcyklad. Mot och sidvinden gör att det bitvis blir jobbigt. Jag stannar till i Gullspång för kaffe och mackor vid en bensinmack innan jag fortsättet. Vid Söderfors, cirka två mil hitom Mariestad måste jag korsa en av Göta Kanals övergångar och samtidigt bekanta mig vid slussvaktens Rotweiler som givetvis skulle hälsa.

Ringer Håkan och berättar att jag är på väg och får då samtidigt veta att både han och hans Birgitta är sjuka någon övernattning blir det inte men väl ett kortare besök för kaffe och mackor med älgköttbullar. Blir inbjuden att komma förbi hösten 2019 när jag är på väg hem pöch prova på vinet som han gjort från sina vinplantor.

Åker sen iväg söderut och slår läger cirka 3 km mot Skövdehållet, middag den kväl blir en Indisk såsgryta med makaroner. Regnet hänger i luften och det är kyligt ute varför det blir en rejäl brasa framför tältet mitt i skogen.

Som vanligt sommnar undeteckna innan han vet ordet av.

I morrn söderut mot Jönköping.

Distans: 139 km

Maxfart: 40,4 km

Färdtid: 8,14

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer