Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mot tändsticksstaden Jönköping

11/4

Har sovit oroligt , det har regnat under natten men inte just nu och klockan är 07:00. Efter frukost och nerpackning iväg efter väg 26 mot Skövde. Trafiken är livlig och jag har sidvind. 35 km senare tar jag av mot ett köpcentra och mot mina principer går jag in på en MAX restaurang för kaffe. Sitter edn stund i det nästan folktomma restaurangen.

Sen iväg söderut och mot Jönköping, någgra km utanför Skövde blir vöäg 26 ofarbar för cyklister så jag tar av mot Paradsissdjön och sen en massa småvägar som ibland mera är en gångsting än väg. På långa sträckor är det nyutlagd grusbeläggning så det gäller at hålla tungan rätt i mun, det slingrar rejält ibland. Vägen är trots långsam väldigt vacker olch jag är mestadels helt ensam, det gör att man får fundera lite över sig själv, varft man är och vat man ska. Tankarna far omkring samtidit som jag lyssnar på Lotta Bromé i radion. Vägen är tydligen äer skogsbilväg för det liger timmer överallt.

Så småningom är bägen avstängd med en bm, men GPSén säger fortsätrt ochg det göra jag. Vägern eller rättare sagt stigen är oftast täckt av bark, grenar och kottar men kngen omkullkörning.

Jag når så småningom någon större By ocvh senare Tidaholm. Härifrån ner till Habo är normal vägstandard och från Habo till Jönköping är det en underbar cykelväg, bred och hel. Kommer först fram till Bankeryd och en rejäl uppförsbcke som nästan aldrig tar slut.

Sen blir det en lika lång utförskörning ner mot Vätterns största stad som jag bara cyklar igenom och förbi mot nästa större ort Vetlanda. För att slippa stora vägen cyklar jag under den och uppför förbi ett antal små gårdar och slår läger i en björkhage. Klockan har blivit halv åtta och jag är trfött både i bena och i huvudet.

Sätter upp tältet fort för det varnas för regn med inslag av snö. Äter makaroner och korv i ljuset från en brasa lag lyckats få igång.

Runt halv tgolv krypern jag nern i sovsäcken til ackompanjang till det tiltagade regnet.

Distans: 136 kmMax 46, km/hFärddid: 8,34Medelhastighet: 15,9 kmMedeltemp: 15,9 CMaxemp: 38,0 C !!Mintermp: 1,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer