Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fler småvägars rutt mot Vetlanda

12/4

När jag vaknar halv 8 har regnet slútat med himmlen är grå. Komer iväg ganska fort och fortsätter vidare uppgför förbi en storbonde och sen via små smala bilfria vägar och förbi boplatser jag inte trodde fanns på kartan. Mitt i ödemarkn boir folk, de flesta har nåpgon koppling till jiordbrtuk. Så småningom kommer h´jag fram till Rogberga och cyklar runt sjön tils jag når väg 11 mot Tennhult.

Det är en upplevelse att få se dessa små byar och platser som de flesta av ER aldrig ser när Ni sitter bakom ratten.

Vädret är forfarande torrt men kallt, trafiken är vänlig och Tennhuklt passerar jag bar igenom.

Ju längre söderut jag kommer desto tydligare blir våren, lukten eller doften fråp gödselspridningen är kandke inte behaglig men på nått sätt positiv.

När jag kommer till Forserum ta jag in på byns enda café och fikar. Ägarinnan blir nyfuiken som måpnga andra när jag kommer med fulastad cykel denna tid på året och jag berättar för henne och hennes vänninna som sitter i bordet bredvid mig om min resa. De blir både imponerad och lite undrande om det ändå inte finns lite galenskap med i bilden...?

- Givdetvis måste det finnas det säger jag och menar et också.

Hon får min blogglänk och välkommnar mig tillbaka hösten 2019 när mjag är på återresa hem.

- Då komer jag också svarar hennes vännina och ler stort. Fortsäter sen igenom samhället och vidare på krokiga, småbackiga vägar först till Nässjö där jag "snikar in mig" på resecentrums toalett helt gratis för toaletbesäk och hygienbehov innan jag fortsätter till Astrid Lindgrens Vetlanda där jag tar in på ett fik för kaffe och medhavd macka.

45 minuter senare sitter jag på cykeln och cirka 15 km söder om Vetlanda i Nottebäck ser jag en skylt om badplats 1 km ovh svänger av höger.

Slår upp tältet vbid badplatsen som för övrigt är tom görutom någdra sommarstugor. En plan gräsyta vid stranden får duga, regnet hänger i luften så tältet åker upp fort. Tar mina camping grejor och sätter mig vuid enslänt nermot stranden och förbereder middag. Letar upp nåra torra grenarf och kvistar och gör upp eld.

Sjön ätr i upprpr för det blåser friskt så jag får ordna min brasa så den inte sprder sig.

Middagen blir i kolhydraternas tecken och avslutas me kaffe och kaka. Släcker min brasrejält med sand, sten och vaten innan jag täkner hämta John Blund.

I morn mot Karlstad tvilling vad det gäller solen Kalmar

Distans: 124 kmMasx:; 50 km/hMedel: 16,6 km/hFärdtid: 7,23Medeltermp: 10,7 CMaxtemp: 15,0oCMintemp: 2,0C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer