Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Skärtorsdag med inslag av snö

13/4

Skärtorsdagen vaknar jag i snöblandat regn och det är isande kallt i luften. Torkar av det meta av regen utanåpå tältet innan det åker ner i säcken. Sen tar jag all packning och cykeln till några camping bord och gör frukost.

Idag måste jagv ta fram de varmaare handskarna för händerna 'r alldeles stela av väta och kyla., men innan jag åkergör jag mina hygienbehov vid bryggan.

Trots att det är påsk så är trafiken sparsam efter väg 28-31 och den är relativt lätcyklad och jag fortsätter genom glasrikets ala små orter. Sväner av mot Orrefors och tarv kin på Temp för en kaffe för 12 spänn och fikar medhavd bullen i spellokalen och lyssnar til en travommentator som är lyrisk över någons häst som presterat bra.

12:04 trampar jag vidare och har nu bara 40 km kvar till Raabs väg 25 I Kalmar och till mina kära vänner sedan Kalmar tiden.

Nybro- Trekanten och sen är jag framme i Smedby, klockan är strac för efter tre och jag får bara lite problem att hitta rätt mem såsmåningom ser jag en 185 cm lång orakad Magnus med sitt karaktäristiska stora leernde stå vid häcken.

Glädjen att att får åtråtersese familjen Sarenwald kan inte beskrivas. Lena han fru kommer ner och hennes leende och charmighet slår allt. Barnen, Aron och Lisa är ej hemm, de tränar på varsitt vis men kommer sen.

Jag tar avväskorna från cykeln och går in, kaffet är klart och Magnus står och förbereder hemlagade våfflor men hjortronsylt och grädde.

Småprat och en massa roliga komentarer från Magnus, han är sig lik och jag känner mig hemma.

Ja får sova i rons rum en våning upp och badet är mittermot. Magnus är serviceinriktad och förberder bubbelbadet med stor skicklighet. Lena har lagt fram handdukar så det är bara att krypa ner i det varma vattnet. Trer kraar och en tryckknapp är allt att hålla reda på. Häller i schampå och sen en knapp-tryckning. Bubblorna och vatenstgrålarna masserar hela min lekamern så in i bomben skönt att jag nog skulle ha kunnat legat i flera timmar.

Medan jag badar så har Lena tagit hand om min tvätt och Magnus stoppat sovsäcken i torktumlaren.

Byter om och sen ner, mera prat och våffeldags med kaffe,smakar helt ljuvligt.

Magnus ftrågar om jag ha lust med en sväng in till Kalmar för at se på deras nya kyrka och gör dem sällskap under en Getsemane andakt.

Självklart blir svaret.

Magnus har förberett aten så den är klar när vi sen kommer tillbaka. Vägen in mot Kalmar får minnen att väckas till liv, känns fortfarande som mittg andra hem. Har trots allt bott, aretat och promenerat med mina hundar här i 14 år.

Kyrkan är modern ovch fräsch ocvh jag förundras över detvackra och modernt designade kors som pryder väggen bakom predrikstolen. Enovh en halv timme senare är vi på väg hemåt till en middag bestående av en mexikans tunnbröd trätt med olika röror. Jag har svårt för att hantera detta till Magnus och Lenas stora förtjusning.

Kvbällen avslutas framför TV´n och Nottging Hill med kaffe , glass och en ,likör.

Vid midnatt är det dag för oss att ta fram John Blund

Distans:84 kmMax: 31 kmMede:16,4 km/hFärdtid:5,05Medeltemp: 6,8 CMaxtemp: 10,0 CMintemp: -1.0 C

Vi hörs från Värkö ocvh Polen färjan

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Brita 15/4-17

Roligt P-G att du nådde ditt mål Kalmar till påsk. Du har hunnit långt. Enligt planen antar jag. Fint med goda vänner. Jag har precis kommit hem från Skuleskogen. Gick från Entre Syd och tältade vid Tänettvattnet. Blev en kall natt. Lite för kall sovsäck. Ha en fortsatt god tur. Glad Påsk.