Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Färjan till Gdynia

14/¤ Smedby, Kalmar

Vaknar utvildad och packar ner mina grejor, sen in i duchen. Frukosten är klar, det blir gröt, ägg mackor och kaffe.

Bär ut grejorna til garahet där cyken står och packar den färdigt, sen tilbaka och tar farväl, kramar och fotografering.

Familjen Sarenwald är trogna väner sedan jag bodde i Kalmar och deras gästfrihet och vänlighet är genuin. Här känner man sig som hemma vill jag lova. Om Solen alltid lyser i Karlstad så har den en given tvilling i Smedbu och Kalmar

Egentligen hae jag tänkt cykla 1 mil till Förlösa och hälsa på Joy och Tommy men eftersom jag hade påsk veckan före denna harf det blivit fel. De har besök från västetrbotten så jag bestämmer att ta hela vägen til Värkö, knappt 10 mil.

Cyklar föst på en 10 km lång cykelväg genonm Ljungbuholm och från Söråker och ner mot Värkö som ligger hitom Karlskrona går cykelvägen genom ett vårpiggt, gudomligt vackert landskap. Biltrafiken är väldigt sparsam, tror att bilisterna tagit kvasten istället bilen.

Tre-fyra veckjor skiljer det nog i vårtid mellan här och Övik. Blommande vit och gulsippor inget konstigt, likaså tussilagon som växert i dikeskanterna.

Jag kommer fram till Värkö strax före halv fem och fåtr veta att båten avgåtr 21:00 och beräknas framme 09:45 på lördag.

Sätter mig i en nästan tom terminal och kopplar upp via Wifi, köper två plastmuggar kaffe medan jag väntar.

Strax efter 20 00 styr jag cykeln ut och genom grindarna mot passkontrollen som går smidigt.

Sen cyklarv jag uppförf rampoen till bildäck 5 och låser fast cykeln längst bak vid några stålrör som just är avsedda för cyklar och motorcyklar. Spännband finns alldeles intill.

Tar med mig de jag behöver och går uop två däck och leta upp min hytt 7440. Hitta den efter lite letande.

Det är en fyrmanshytt, två bäddar varje sida, men endast två ärupptagna. Tar den till vänster och längst ner.

Hytten är fräsch,likaså toaletten men rejal dusch. Packar upp och gårt in i duschen, Byter sen om och tar en del grejor med mig upp till däck 9 där bar och restaurang finns.

Leyar upp ett bord vid fönstret. Restaurangfen är ganska välbeökt, både vanliga turister och chaufförer.

Beställer in mat, kyckling, pommes Frites, sallad och öl, kaffet fårt jag sen och går och sätter mig vid mitt bord.

Framfgörmig en stor TV med nån popgrupp jag ej hört eller settt fötut med de såpelar jäkligt bra.

Efter et tag stängs TV'n och en gittarist¨sätter sig framför och spelar mestadel instrumentalt, ibland tar han ton. Faktiskt riktigt bra.

Jag hämtar kaffet och tar med mig ett tomt glas!!!, plockar upp några små flaskor av märket Famous Groose och häller upp.

Sittetr bara och njuter framtill strax före halv 12 dår jag går ner till min hytt. Min granne har tyagit överslafen på adra sidan och sover redan.

Det gör jag också snart för jag känner mig trött.

Vi hörs från Gdyna, Gdansk eller nån annanstans i Polen

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer