Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lämnat Sverige för drygt två år eller så

d15/4

Sovit gott ovch vaknar av färjans väckning som Spelar I'm sailing ed Rod Stewart, drar mig i nån minutr sen tar ja mig in i duschen innan jag tar alla grejor och beger mig till däck 9 för frukost.

Matsalen är välbesökt, mklickan är strax eftert halv nion sådet ät gott om tid. Buff'en är välgjird, hav finns allt och jag tar för mig av det mesta.

När klockan börjar närma sig halv tio beger jag mig ner mot bildäck 5 och strax öppnas dörrana. Cykeln sod som jag lämade en och nerpackningen går fort.

Jag snirklar mig mellan bilarna så jag nästan ståt längst fram. Cyklar ut och nedför rampen och tar sikte mot Gdynia centrum

Fek km senare står jag framför en turisinfo buti och får reda på var jag kan köpa en karta över Polen.

Beskrivninen är enkle, den ligger vid en av shoppinggatorna och jag hittar den ganska fort. Köper en i skala som är användarvänlig, dessutom rejält inplastad.

Cyklar tillbaka mot ett cafe som jag hastigast såg på vägen mot kartbutiken, Sturbucks och här köper jag kaffe och äter några bullar jag hade med mig.

En herre kommer fram och pratar med polsk brytning på svenska och undrar vart jag är på väg. Han har sett min cykel som är fullt lastad.

Betättat lite snabt om min resa och han berätar att han bor i Stockholm och just nu påsk-hälsaresa tiull några vänner.

Efter någon timme styr jag kosan mot Gdansk och jag är övertygad att snart är dessa städer sammanväxt. Finns inte en lucka av annat än affärer och industrier

Trafiken är ruskigt livlig men cykelvägen är min räddning. Någonstas i Gdansk besöker jag Lidl för provianterig och sen iväg efter mera cykelvägar. Att ta sig ut ur Gdansk var inte lätt. Vägombyggnad överallt fick mig att ta omvägar stup i ett.

Jag hittar cykelvägen på nytt och följer en konstgjord kanal med smutsigt vatten 8-9 km för att sen ha lämnat stan . Regnet som pågått några timmar har tilltagit och det rejält. Skorna är blöta men resten OK.

När GPS'en visar knppt 65 km svänger jag höger in på en grusväg mellan några gårdar. Har sett på håll att här inne fins en trevlig skogsdunge att campa i och det stämmer. Det är en björk moch bokskogsdunge med inslag av enstaka barrträd.

Regnet fortsätter om än i mindre mängd så jag snabbar mig så mycket jag kan för att få upp tältet boch göra iordning kvällsmiddagen.

Det blir makaroner och korv, mackor, öl och kaffe,. Försöker sen lyssna på Leif GW's "Kan man dö två gånger" men John Blund tar över.

Vi hös i moron eller såå jag har det trots regn ganska bra

Distans: 64,6 kmMax: 30.1 kmMedel: 15,5 kmFärdtid: 4,10

Medeltemp: 5,4 CMaxtemp: 18,0 CMintemp: 2,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer