Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mot Sibiu och störtregn

5/5

Vaknar halv sju, vädret ute är mulet men in get regn. In i duschen, lite nerpackning och en ner till frukosten och äter en rejäl sådan. Förser mig också med lite färdkost under dagen.

Innan jag lämnar hotellet ber jag om skrivarservice. Behöver ett dokument utskrivet och det fungerar så att jag skickar honom ett e-postmeddelande och han skriver ut det nån minut senare. Får också ett kuvert att stoppa det i.

Nu iväg och klockan är strax efter 10 och riktningen är Sibiu. Tyvärr jag motvind men jag har ju ingen brådska så det är bara att trampa på lugn takt.

Tyvärr så är vägen platt, rak och givetvis då väldigt tråkig. Inter mycket att se än jordbruksmark. Efter cirka 6 mil kommer jag till en liten stad, Sebes där det blir kaffe och några av mina medhavda mackor från hotellet i Deva.

Jag fortsätter sen efter huvudgatan och tar vänster mot Sibiu. På himlen syns att det kan nog bli regn snart men däremot har vägen blivit mer kuperad och vacker.

Efter nån halv annan mil börjar regnet ta fart så jag stannar vid en plats där de lastar hästar och grillar. Det är nåt Zigenarläger och jag hinner inte stanna förrän alla barnen kommer fram med stora leende och tigger pengar. Snart dyker också några vuxna upp och gör samma gester.

Frågar om de tar kort…!

När jag cyklat cirka 80 km kommer jag in i en liten by , Cristian och kommer längst upp i backen som tar mig ut ur byn öppnar sig himlen på vid gavel så jag blir tvungen att sanna vid en bensinmack och invänta värsta skuren.

Det går över efter en halvtimme och jag försätter några km till innan jag tar av åt höger in över en läggda och sätter upp tältet i en äppelodling där träden står i prydliga rader.

Tyvärr finns et inget att palla!!

Medan jag äter min kvällsmat hör jag hur regnet nu åter tar fart och det blir ingen GW i kväll

Vi hörs i morrn från Sibiu

Distans: 85,4 km Medelhastighet: 15,9 km/h Maxhastighet: 47,2 km/h Färdtid: 5,22 t/m Medeltemp: 18,6 C Maxtemp: 25,0 C Mintemp: 10,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer