Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sibiu och Faragas

6/5

Sover lite länge idag, ha ej aktiverat larmet så klockan är 08.11 när jag tittar i min platta. Under natten har det regnat bra men just nu är det lugnt. Ute gol göken som vanligt och jag hör även en hund som skäller.

Strax före 11 drar jag vidare, solen har börjat göra sitt jobb så det blir nog en skön dag.

Innan jag är ute på vägen träffar jag på en äldre sliten herre bärandes på en hink.

I den finns massor av sniglar och av kroppsspråket förstår jag att det är för att ätas, ja bara undrar om det är för personligt bruk eller om de dyker upp på menyn hos nån lyxrestaurang nånstans.

Sen vidare mot Sibiu och fyra tunga slitsamma backar innan jag stannar vid med McDonalds restaurang för kaffe.

Innan dess har jag provianterat för kvällen och i morgon. Medan jag sitter ut vid McDonads restaurangen kopplar jag upp min dator och läsplattan i deras WiFi nät. När jag blev av med min Huawei telefon i Ungern så försvann också tvåstegs inloggningen till min blogg.

Google Authenicator är en App som genererar en unik kod var gång jag skall logga in i bloggen, förutom den sedvanliga användarnamnet och lösenordet.

Att få hjälp via Google är svårt men jag lyckas via en FTP klient som jag laddar ner logga in där jag sparar bloggen och avaktivera den plugin som Wordpress har skapat från Google och nu går det att komma åt den.

Vädret fortfarande vackert och varmt, det är ett typiskt svenskt sommarväder. Tar sikte på skyltar som visar Brasov som är nästa stora stad.

Vägen är bra, vädret lika så och jag har medvind. Det liknar mest Roller Coaster, upp och ner och kurvigt, tempen 17-19 C. Efter ytterligare några mil och cirka 30 km från Faragas ser ja en lämplig plats en bit in på en åker, det här får bli min plats i natt.’

Medan jag sätter upp tältet kommer en tydligen markägaren i en större SUV och ställer några frågor, först på tyska men jag svarar på engelska och frågar…

  • Is it ok to set up a tent for one night?

  • Yes, of course sager mannen och sätter upp tummen

Sen vanliga rutiner och jag hinner faktiskt med tre kapitel a Leif GW i kväll

Distans: 80,4 km Medelhastighet: 18,8 km/h Maxhastighet: 59,4 km/h Färdtid: 4,17 t/m Medeltemp: 17,6 C Maxtemp: 33,0 C6 Mintemp: 12,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer