Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Högmässo besök, återvinningsmetod och hisklig motvind

7/5

Idag har jag först 30 km till Faragas där jag stannar mitt i stan vid en magnifik typisk ortodox kyrka med guldfärgade tak och kupoler. Cyklar runt innan jag gör ett besök i den. Det är söndag så det är någon form av högmässa.

Kyrkan är inte fullsatt men nästan och prästen predikar i lugn och samlad ton om nått ag egentligen inte förstår ordagrant men begriper att det ha att göra med vår frälsare

Innan jag lämnar Faragas styr jag cykeln tvärs över gatan och ber om hett vatten. I min styrstångsväska har jag några påsar espressokaffe och jag äter upp resten av mina medhavda frukost mackor från Deva innan jag drar vidare

Solen har gjort sitt och värmen är påtaglig, förmiddags medvinden har bytts mot lite motvind men inget som påverkar alltför mycket. Jag kan håla en medelhastighet av drygt 17 km /timme.

Strax efter 17.30 cyklar jag in i Codele, en stad cirka 15 km hitom Brasov. Här skall jag vika av mot Bran och slottet där Dracula har huserat.

Vid Lidel ser jag en liten skylt BRAN och dit är dt drygt 22 km. Vägen är liten, smal men nu har den lila motvind jag hade tidigare blivit jobbig, det tar emot rejält.

Tyvärr så måste jag förvånas över hur skräpigt det är efter vägarna, burkar, PET faskor aoch allt annat skräp är vardag och vid en bro där älven rinner har de någon form av uppsamling av just PET flaskor, det ser rent ut sagt fördjävligt ut.

När jag kommer till Zarnesti tar jag vänster mitt i samhället och nu tar motvinden i alldeles förskräckligt. Slutar jag och trampa blir det tvärstopp så jag slår läger strax hitom en liten by som heter Tohanu Nou.

Ser några kullar två tre hundra meter från vägen och ta mig upp dit. Får fin utsikt ner mot Zarnesti men även problem att få upp tältet. Viden tar i så in i norden men får jag bara ner två tre pinnar så löser det sig och tillslut så sitter jag och äter min kvällsmiddag och samtidigt hör hur fåraherden lite längre ner ropar och ratar med sin hund och sina får.

I morrn besök på slottet Bran och Daculas hemvist.

Distans: 80,4 km Medelhastighet: 18,8 km/h Maxhastighet: 59,4 km/h Färdtid: 4,17 t/m Medeltemp: 17,6 C Maxtemp: 33,0 C6 Mintemp: 12,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer