Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Draculas slott, 27 km underbart vacker klättring

8/5

Har sovit oroligt i natt och känner at luften är lite kylig. Fåraherden hörs tydligt och hunden som liknar en Border Collie kommer på besök. Han är nyfiken med avvaktande men tillslut få rvi kontakt och sen kommer även fåraherden och gör ett besök.

Till Bran är det 6 km och jag måste passera Tohanu Nou och där ta av åt höger och cirka tre km senare kommer jag fram till slottet som tornar upp ståtligt där det står majestätiskt på en stor kulle.

Nedanför är handeln på gång. Massor nav olika stånd där de säljer allt och lite till.

Entrén till slottet är stängt och öppnar inte förrän kl. 12 så det får bli kaffe och en öl på en pub i närheten.

Sitter på puben någon halv annan timme uppkopplad innan jag beger mig mot slottet. Inträdet är för vuxna 35 Lei drygt 80 kr.

Först en stenlagd väg upp genom en vacker park och sen är det bara att följa pilmarkeringarna för att hitta tunt bland alla rum. Slottet är välskött och underhållet.

Enligt en myt så skall Dracual , Bram Stokes påhittade figur eller Vlad Ţepeş (Vlad III Dracula) ska ha bott där, men inget är tydligen sant.

I vilket fall som helst var det en upplevelse att få se slottet. Medan jag går runt hör jag att det är många ryssar som också besöker slottet. Deras accent går ej att ta fel på.

Givetvis fanns det som alla sådana slott skall ha en tortyrkammare

Efter besöket drar jag nu vidare mot Pitesti och första delen av vägen är plan men sen börjar klättringen.

Det är uppför hela tiden, kurva efter kurva och för varje meter så blir utsikten ner mot byarna bara vackrare och vackrare.Moieciu de Jos,

Drumul CaruluiochCreasta de Visheter några av byarna som ger en gåshud.

Det är så fantastiskt vackert och grönt och husen ligger mot bergskullarna och det måste vara en gåva att få bo så vackert.

Efter 26 km uppför stannar jag till nån km efter Fundata och slår tältläger vid vägen på en kulle med några stora granar. Nedanför betar både hästar r och kor.

Vägen upp hit har varit allt annat är lätt cyklad med himmelskt vacker. Rumänien är ytterligare en plats som kommer att finnas i mitt cykelhjärta.

Medan jag äter hör jag hur långtradarnas motorer dånar och sliter in uppförsbacken den jag nu sal ha som utförsbacke i morgon.

Efter maten blir det lite sömnad. För cykelhandsken måste lagas då kardborrbandet lossnat

Distans: 26,0 km Medelhastighet: 11,4 km/h Maxhastighet: 41,5 km/h Färdtid: 2,17 t/m Medeltemp: 14,5 C Maxtemp: 23,0 C6 Mintemp: 9,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer