Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

På väg sydbäst mot Svarta Havet

13/5

Vaknar men ligger och drar mig till halv 8 och solen lyser från en lite disig himmel men det är säker mer än 20 C ute.

Sedvanliga rutiner innan jag drar iväg mot Silestra som också är en gränsstad. Första 60 km fram till avtagsvägen mot Tutrakan är platt och rolig att cykla på ch fortfarande känner jag doften av

Cyklar inte in till Tutrakan utan stannar vid en fräsch Shell mack och köper kaffe, mackor har jag i styrstångsväskan.

Sitter en stund och lyssnar på bulgarisk konversation från bordet intill, sen iväg. Nu har den platta vägen bytts mot kuperade backar och efter 6-7 stycken börjar det kännas i bena.

Några mil från Silestra får jag faktiskt trampa på för två hundar jagar mig. Jag kommer fram till Silestera strax efter 19 på kvällen, lite senare än beräknat och tar in på ett hotell fast jag ej tänkt detta från början.

Får rum 510 och utsikt ner mot Donau. Duschar och byter om och går ner i restaurangen som är fullbokad av nått lokalt sällskap som både dansar och sjunger till en entusiastisk disk jockey.

Det finns bord ledigt ute vid den intakade restaurangdelen och det gör inget för vädret är varmt, drygt 22 C.

Efter måltiden som smakade förbaskat gott tar jag hissen upp fem våningar och slår på tv´n. Lägger mig i sängen och slötittar men John Blund vill nått annat, drygt 111 km idag har satt sina spår. Jag vaknar dock så att jag hör delar av Robins bidrag, men just inte mer.

I morrn mot Dobrichi

Distans: 111,2 km Medelhastighet: 19,3 km/h Maxhastighet: 61,8 km/h Färdtid: 5,47 t/m Medeltemp: 22,7 C Maxtemp: 30,0 C Mintemp: 18,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer