Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Två tuffa berg att cykla över och en bekymmrad kvinna

14-15/5

Bergsklättringar

Hade tänkt dra mot Dobrichi men det blir istället mot Shoumen och sen mot Bourgas och Sozopol som ligger vid Svarta Havet.

Fortfarande relativt lättcyklat om man bortser från en del dryga slakmotor. Vägarna är fortfarande ovanligt bra skötta vid vägrenarna, relativt lite skräp.

Får många uppmuntrande tutningar från både lastbilar och personbilar, de är väl inte vana att se en cyklist med full packning och en svensk flagga där bak.

Jämfört med Rumänien är vägarna mer omgärdade av vackra skogar och det är mestadels lövskog vilket gör att ljuset skiner igenom väldigt vackert.

Vädret är varmt, fast på mornarna är det lite typiskt svenskt, svalt men skönt. Jag cyklar i princip bara igenom Shoumen och drar vidare sydväst mot havet. Någonstans efter cirka 55 km blir jag omkörd rav en Range Rover och jag reagerar att den är högerstyrd. 100 meter längre fram stannar bilen och en kvinna stiger ur och ber mig stanna.

Vad har jag nu gjort är första tanken men kvinnan säger bara

  • where are you going?

  • It´s late evning, no village for 25 km and two mountains to climb

  • Are´nt you afraid, worring about You sager hon lite bekymmrat

  • I´m alright, have a good tent and sleeping bag, nothing to worry about svarar jag henne

Vi pratar en stund, tar ett selfi och jag får henens visitkort. Hon har en camping i Sozopol. Innan vi skiljs så ger jag henne en kram för man blir ju bara så glad av all denna omtanke.

Fortsätter några mil till och två berg att klättra över men har också en rejäl utförsbacke om 7 km. Vägen och omgivningen är obeskrivligt vacker, man får gåshud flera gånger.

När jag är längst upp på sista backen, trodde jag så hittar jag en bra glänta att slå upp tältet och väl skyddat från vägen ligger den också.

Sedvanliga rutiner innan jag somnar. Ikväll ingen GW för nu har jag läst alla kapitel. Fann en bra ljudboksapp som jag laddade hem och som fungerade bra även när jag cyklar.

Distans: 107,2 km Medelhastighet: 16,8 km/h Maxhastighet: 56,7 km/h Färdtid: 6,17 t/m Medeltemp: 22,1 C Maxtemp: 30,0 C Mintemp: 14,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer