Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Svarta Havt nästa mål

16/5

Vaknar av att solen lyser in i tältet och upptäcker att jag sovit över en halvtimme. Plattan hade tagit slut på batteriet, men vem bry sig i dessa tider

Jag drar iväg strax efter 10 och får några km uppför, mest några % lutning och sen härliga och magiskt vackra vyer ner mot de små byar jag passerar. Landskapen är otroligt välskötta, gigantiskt stora, ser ibland inte änden på dem.

Vissa är ungefär som solen landat, alldeles gula och km långa rapsfält och på vissa ställen blommar vallmon efter kanterna.

Mitt första stopp blir innan Karnobat och vid en bensinmack där jag lånar toaletten och dricker en kaffe. Har cirka 55 km kvar till Bourgas och nu har motvinden tagit över och jag har även långa tråkiga slakmotor.

Kommer fram strax efter halv sex och stoppar vis ett McDonalds lik restaurang för kaffe och nån sort bulle.

Läser in mig på Google maps och ser att det är 35 km till Sozopol och bestämmer att dit cyklar ja ikväll.

Inga problem ut ur Bourgas som är framför allt känd för sina badstränder och är en populär turistort men har även en oljeindustri. Stan är relativt stor ,drygt 250 000 invånare. Cykelturen mot Sozopol går relativt fort då vägen är platt och jag på nytt fått medvind.

Kommer in i stan som är en typisk badort med segelbåtar som ligger i hamn och hotell som efter vägen. Hittar inte campingen trots att jag visar visitkortet så jag får hjälp att hitta ett billigt hotell mitt i stan av ett medelålders par.

De ringer faktiskt upp campingen och jag får prata med nån i personalen och det visar sig att jag hade varit rätt när jag tre km hitom Sozopol gått in på ett lyxhotell och frågat om de känner till campingen men bara fått ett stort nej och ett skakande huvud.

Campingen visar sig ligga alldeles intill…!!!!. Drar dit i morrn för camping och bad i Черно море eller Svarta Havet om det är lättare att förstå.

En sak är då säker, engelska är bulgarerna inte alls bekanta med. Om jag vill ha ett glas eller kopp med hett vatten ser de ut som ett stort fråge tecken.

  • Please, a cup or glas with hot water?

Då kan det hända att jag får en eller två flaskor kallt vatten istället lom jag överhuvudtaget får någon respons.

En annan sak som jag har lärt mig under de här 7 veckorna. Kolla på toaletterna om det finns papper i hållarna.

På ett ställe i var jag tvungen att be en japan som stod utanför i tvättdelen om papper, lite pinsamt men vad gör man (Hände i Rumänien faktiskt)

Distans: 122,4 km Medelhastighet: 19,3 km/h Maxhastighet: 56,6 km/h Färdtid: 6,22 t/m Medeltemp: 21,2 C Maxtemp: 32,0 C Mintemp: 16,0 C

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Maria Eriksén 17/5-17

Hej PG I Sozopol har jag vart på charter. Gamla stadskärnan var mysig! Kram från Maria E