Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Istanbul och en helvetisk trafikerad väg

24/5

Vi vaknar vid sjutiden och gör oss snabbt klara att dra vidare de dryga 50 km som är kvar innan i når Lissabon om man nu får tro att Google Maps kalkylerat rätt. Pablo har bestämt att han följer med oss intill Istanbul.

Vi turas om att vara lok för vi har lite motvind och nu märks det att Istanbul kommer allt närmare för samhällen kommer tätare och trafiken mer intensiv.

Efter drygt 25 km och 8 backar stoppar vi Büyükçekmece för kaffe och en Ayran och samtidigt ett besök på en toalett utan stol som är vanligt i dessa länder.

Efter fikat en 4,5 km backe som tar rejält på krafterna och samtidigt en trafik nu som får min puls att blir mer än hög.

Det blir Bernd som får vara draglok och han guidar oss bland alla filbyten och tusentals bilar och backarna tar aldrig slut.

Känner innerst inne ett visst obehag att cykla i 25–60 km i timmen i detta trafikkaos, men Bernd verkar inte gjort annat i hela sitt liv så vi kommer in till Istanbul vid 13-tiden och efter 74 km som nu min Garmin eTrex Touch navigator visar så har Bernd guidat oss till en bar som han kommer ihåg sedan ifjol och vi intar soppa, kebab och en öl.

En Hive-Five för att v klarats oss helskinnad till Istanbul

Sen vidare, först guidar Bernd Pablo till färjan som skall ta honom över Marmarasjöns till en kompis han har. Sen visar Bernd mig ett bra hostel nere vid Enimen och samtidigt vart iranska ambassaden ligger.

Innan vi skiljs tar vi en öl alldeles vid mitt hostel på en pub med namnet Red River och bestämmer att vi träffas i morron kväll.

Rummet på fjärde våningen, ingen hiss med 78 trappsteg upp och utsikt nr mot en av smågatorna. Inget fyrstjärnigt hotell men helt OK och bra pris.

Dusch, ombyte, kaffe i köket ner vid hostelreceptionen och sen ut på stan för att leta efter nån butik som säljer camping-gas till mitt kök, ett nytt SIM kort och ett nytt batteri till min Samsung 5.

Allt blir bra och inga problem med nationella och internationella samtal. Avslutar kvällen med pasta på Red River puben och ser samtidigt på BBC News och sen på europé League mellan Ajax och Manchester C.

Sommar vid halv två tiden medan Tomas Bolmé läser ur Leif GW´s Linda sommarmordet och samtidigt är jag glad för att jag fått en ny vän i Bernd och han har sagt att jag är alldeles välkommen att besöka honom och Uschi när jag är på väg hem från min lilla cykelresa.

Vi hörs

// P-G (the global cyclist)

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

pgfah
pgfah 27/5-17

Nää, jag är inte på väg till Lissbon!! Tommy. Det är Istanbul som gäller oavsett vad jag eventuellt skrivit tidigare.

tommy 27/5-17

är du väg till lissbon?