Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Nu har jag varit ute på min cykeltur i två månader

I dag, 1 Juni har jag varit ute på min "lilla cykeltur" i två månader och avverkat 4720 km drygt. Det är lite mer än 10% av en tänkta sträckan. Ömsom vin och vatten men så ska det ju vara. Allt kan ju inte vara guld och gröna skogar.

Det som slår mig mest är hur vänliga turkatna är. Jag ser inga likheter hos några andra ännu. De är nyfikna, hjälpsamma och väldigt generösa.

Det andra som slår mig dagligen är all nedskräpning efter vägaran, och specviellt i Turkiet är det synligt. Ibland stora högar av allehanda skräp efter vägarna och i buskagen. Det är nått jag inte begriper att de kan se hur illa det ser ut.

Just nu är jag i Gerede att har mågra mil kar idag innan jag får slå läger i mitt sköna, mysiga Hilleberg Allak tält.

Bernd har höt av sig via e-post och han har också tuffa etapper och stånkar liktsom jag gennom dessa.

Det har nu gåt tre dagar sedan vi skildes i Istanbul och ja saknar faktiskt hans sällskap.

Fast jag kommer förhoppningsvis träffa fler "cykelnördar efter vägen", men Bernd var nått x-tra. Rolig, lättsam och trygg, och om jag får fortsäta sprida lite mer känslor så är han lite av en "Kenth typ".

Om allt går som det är tänkt har jag drygt 90 mil till Erzurum där jag har begärt att mitt Visum för Iran kan hämtas och researrangören har meddelat att de fått mina pengar så det verkar seriöst så här långt.

En annan sak som är typiskt för Turkiet och speciellt nät man inte är i storstäder är tilölgången till en ÖL. Man skall ha tur om man hittar nått att köpa i de mindre ständrna och i synnerhet på landsbygden, men det löser sig.

Vi hörs

See Yeah

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

tommy 1/6-17

du är väl i muslimska trakter no alkohol