Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Duze, Bakacak och tunga tunga backar

Har sovit ovanligt gott och solen lyser in i mitt Allak tält. Idag blir rutten mot Duze och lite till. Eftert 12 km stannar jag till vid första bästa bensinmack för ytterligare avtvättning av cykeln. Leran i Turkiet är både smetig och svår att bli av med.

Sen iväg mot Duze där det blir kaffestopp. Det har varit relativt lättcyklat och landskapet sisådär. Inget att komma ihåg faktiskt.

Kaffestoppet i Duze blev längre än beräknat. Hade planerat att koppla med hade problem med WiFi anslutningen men till slut löste det sig också.

Sen iväg mot Bolu. Vägen verkar helt plan med GPSén säger 1-2 % hela tiden och det känns faktiskt också i bena. Dessutom många små 7-800 meters backar som ite gör det lättare precis.

Nästa lilla samhälle Jag cyklar igenom ligger precis i en dalgång och längst ner ser jag nästa lilla utmaning.

En skaplig backe kanske 3 km, men det är bara att trampa på. Halvvägs drygt upp hoppar jag av cykeln och styr sista biten till toppen, tror jag.

Det är nu utmaningen börjar. Serpentinvägar om 7-8 % lutning sliter nåt infernalist och dessutom är värmen påtaglig idag.

Efter cirka 3-4 km stannar jag vid en uteservering som ligger mitt i en serpentinkurva. Har spanat in en vattenkran med tillhörande ho som jag använder för att skölja av mig, tvätta bupp tröjan och fylla på vattenflaskorna.

När avkylningen är klar fortsätter jag trampandet uppför. Det blir några stopp vill jag lova. Lutningen är aldrig under 6 %

I Bakacaka blir det både vila och kaffe vilket är behövligt efter 11 km uppför och jag har cirka 3 kvar innan jag får tältplats. Tar en selfi av mig själv med ett leende på läpparna

Ett leende trots att jag var helt utpumpad.

Efter ytterligare 3 km uppför och med utsikter ner mot där backen startade kan vara sammanfattas i magnifikt, bedårande, kan ej beskrivas.

ngst där nere för cirka två timmar sedan statade jag min klättring uppför.

Strax efter och efter en liten grusväg som ledde upp till en stor mobilmaststation slår jag läger. Klockan är drygt 20.00 och jag är helt slut så det skall bli skönt med mat, Kaffe och vila

I morgon mot Bolu och Gerede

Distans: 83 km Färdtid: 5,50 t/m Medelhastighet: 14,3 km/h

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer