Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vilodag i Samsun

Idag gör jag och Bernd en rundvandring i Samsun. Skall leta efter ett nytt däck bak och sern ladda mobilen med mera pre-paid pengar.

Vädret är riktigt varmt och vi gpr sakta intill stan och stannar vid en av många små trånga gränder då Bernd vill göra sig fin i ansiktet.

En barberare är det som gäller och sen drar vi vidare till en Turkcell butik för mera insätning på Simkortet.

Det går smidigt och sen drar vi iväg mot ett café och hittar ett som passas oss båda, La Amore heter det och är prydligt infredd i gammal stil och lite rosa möbler.

Sen ner mot stora huvudgatan och letar upp de cykelbutiker jag såg när jag cyklade in häromdagen. Efter tre försök får jag ett däck som ser OK ut trots att det inte är kevlarförstärkt, och jag betalaR 25 tl vilket i sig inte borgar för någon högre kvalitet. Däcket heter LEO och är tillverkat i Filipinnerna.

Tilbaka in mot stan och letar upp en bar som har WiFi och erbjuder mat. Lite svårt att hitta några bra restauranger i desa Ramadantider. En fast-fodd bar får duga och de har WiFi.

Klockan börjar bli framår eftermiddagens slut så vi tar våra apostlhästar och beger oss mot vår camping och innan vi når den så går vi in på en gigantisk stor galleria och letar upp en välkänd elektronikbutik där jag köper en ny HUAWEI. Min reserv Samsung S5 är ite att lita på längre. Ner tre våni gar och in i en matbutik för lite vin och ölköp

Väl tillbaka till campingen blir et dusch och sen bjuder vi in Philip och Beata, de tyska par som campar lite till höger om oss för vin, bröd och lite chips. Snackar om det mesta med mestadels om cyklingen.

På andra sidan sitter två gäng turkar vi varsin husvagn och grillar. Klockan har blivit så pass sen att de får äta. Efter et litet ta komer de över till oss för lite nyfiket info och de har med sig två stora tallrikar bröd, grönsakr och grillat.

Ingen risk denna kväll att vi svälter ihjälp. Säger det igen Turkarna är generösa och trevliga.

Resten av kvällen bara lite småsnack innani kryper ner i våra sovsäckar.

I morgon kustvägen mot Unye efter svarta havs kusten

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer