Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Rutt skiften

12/6

Vi kommer fra till enn liten stad, 12000 invånare strax före kloickan 8 på morgonen. Inget cafe öppet men vi får varsin CAY.

Någon kn utanför stan så tar vi avsked. Jag drar mot Kurtun och Öskurtun oc Bernd tar vänster mot Trabzone.

Lite tråkigt att skiljas igen för sällskapet har varit jäkligt roligt och jag har haft stor gjädje av hans sällskap.

Vägen är slingrig, på ena sidan till vänster berg och höga gröna skogsbevuxna kullar, på min högra sida en älv och stora vägbyggen. GPSén visar på att det stiger hela tiden, inte jätte brant utan mesadels 2-3 %. Ju längre och högre jag stiger desto vackrare blir omgivningen. Älven blir bredare och på ett antal ställen stora fisk och musselodlingar. Landskapet är gudabenådat vackert, går ej att beskrfiva.

I Dogankentr styr jag cykeln mot centrum för att få mig lite mat. Ramadan gör det svårt men hittar ett "hak" som severar enerfirik mat, vatten och en stor plastburk med vitt osötat och tråkigt bröd.

Sen iväg uppför igen och bara nån km utanfr Dogankent blir jag inbjude för CAY av några männs som suítter vide en husvagnsliknade fordon vid vägen och ett platstält över några bord.

Tackar ja och försöker svara så gått det går när de frågar. Se4n fortsätter klägttringen upp mot Kurtun fär jag dricker kaffe och en söt kaka.

Vägen är ba, vacker, vacker och mera vacker. Fisk moch musseodlingarna avlöäser varandra likaså alla tunnlar jag mste igenom. De längsta 1800 meter.

Vid 19-tiden stannarvjag vid edn vänsterkurva där det finns en grusig sandplan med några gröna träd. Sätter up tältet med utsikt i älvens rikting och till höger en stor fisk eler musselodling. Soplen är på väg ner, luften är ljumme och den höga luften är skön.

Helt underbart att cama vid sådana här platser

Imorgon mot BayBurt

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer