Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Varmt, och stigande mot Bayburt

13/6

Vägen fortsätter som den slutade, vacker efter älven och mestadels utför de första 12 km. Sen plant, någratunnlar och värmen som blir jobbig.

'Kommer in i Gumhushane vid 1-tiden och försöker leta upp ett Café vilket i dessa Ramadatider är svårt. En äldre herre hör min fråga inne i en Turkcellbutik och visar nig vägen till ett ställe som serverar kaffe.

Det ligger i en liten gränd som bestgår av 20-22 trappsteg och cafét ligger i en innergrån fullt med stora körsbärsträd som skugga för solen.

- Here they serv coffe säger han

OK, just my bike, Ill return

Fem minuter senare sittwr jag vid hans bord som är länhst ner till vänster under ett stort körsbärsträd. Beställer in kaffe. Vi samtalar påp engelska så gott det går och hanpresenterar sig som Attilla med fru, och tre vuxna barn.

Ha är en gamal skollärare och bor en bit utanför Gumushane. Attila betalar som en generös trurk.'

Sen iväg efter vattenpåfyllning och vörfsta milen endast lite uppfört, 1-2 % men det är varmt. Vid en besnsinmack sert jag en kille med en vattenslang ui fullt arbete, kan ej motså den chansen och blöäter ner hela mig. Skön akylning som kommer att behövasför sen börjar stigningen , brantare och brantare samtidigt som vämen stiger.

Dagen högsta punktv 1858 meterdå öä

är jag trött. Pustar ut och har sen lätt cykling intill Bayburt där jag efter en hisklig utförläpa provianterar och sen dricker mera Nescafe innan jag fortsätter ytterligae 3-4 km till en plats vid ett påbörjat vägbygge där jag vid 20.23 tiden får upp mitt tält och hinner få i mig pasta innan jag somnar till ytterligare ett kapitel i ljudoken.

I morgon mot Askale

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer