Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Värme, sol, hot med påkar och camping vid Arralat

19/6

Tung cykeldag i värmen mot Dogubayazit

Den dagen blir jobbig och jag når 2200 meter över havet med trötta ben och tror sen att jag får lång skön utförslöpa med motvicen gör att jag måste trampa likafullt och landkapety lurar mig ideligen.

Tror att det är utför med GPS en visar ändå att jag klättrar. Efter en slitsam förmidagen börjar det lätta både vd det gäller backar och motvid.

Cirka 14-15 km hitom Diayadin gör kaffe och lite benvila.

Strax innan Dogubayazit nytt stopp för mat vid en vägkrog för jag känner mig svulten och får både ris grönsaker och kyckling samt ett stort fat vitt bröd

Träffar också två holländska unga killar som bara är inne för lite ”cold drink”

Efter maten drar jag vidare mot Dogubayazit och någon km senare en incicent som kunnat få allvarliga följder.

Fyra fem barn vid vägkanten, några med påkar skriker…

  • Money, Money

Jag väjer vänster och en av de yngre slänger ett tjockt plaströr mot mitt huvud men jag hinner värja mig med höger arm och träffar armbågen så pass att en kraftig svullnad uppstår och jag håller mig på cykeln.

Först tänkt stanna men inser att det är ännu värre.

Två km senare jagar tre stora hundar livet av mig men ännu en gång klarar jag mig från att bli biten.

Jag cyklar in i Dogubayazit för att mötas ev den sämsta huvudgata jag överhuvudtaget cyklat på men förklaringen heter ombyggnad.

Jag fortsätter sen mot Gurbulak som ligger 40 km bort och efter cirka 20 km på en rak och skön väg i medv ind stannar jag och slår läger vid en stor torr och stenig plats på vänster sida av vägen.

Nedanför tre små byar som jag knappast ser och bakom dem Turkiets högsta berg, Arralat som är snöbelagd och har en topp som ligger drygt 5500 m.ö.h

Imorgon mot Iranska gränsen

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer