Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Varmt, tunga backar ocg El Goli camping

23/6

Det har även i natt regnat men nu klockan halv sju är allt borta oh det blir soligt som bara den idag förmodar jag

Vi gör alla sällskap mot i första hand Marand där vi handlar och får lite tips av en ung cyklist om en bra camping i Tabris, El Goli där det finns både tillgång till varmt vatten, dusch och WiFi.

Mrdan vi pratar för den unga killen kan lite engelska kommer en lite äldre kille i tajta träningskläder och joggingskor och ansluter till vårt samtal. Han är visst nån regionalt maraton champ och när vi sen skall dra mot Tabris hänger han med oss och kilen men cykeln mot en tullstation 15 km bort.

Maraton killen är en hejare på att springa och i de tuffa uppförsbackarna mot tullstationen hänger jag inte med honom.

Under den tiden får jag reda på att både maraton killen och han på cykeln allra helst vill lämna Iran på grund av deras religion. De är inte muslimer. Den yngre killen frågar flera gånger hur svårt det är att få uppehållstillstånd i Sverige och jag svarar det jag vet att det i te är lätt just nu.

Vi gör sen ett stopp för lite lunch ute i det fria av den mat vi handlade i Marand.

Holländarna skall innan campingen till Tabris flygplats då det hört att där kan man ta ut pengar som sedan kan växlas till Iranska Rial. Fast det blev inte så, den möjligheten fanns ej.

Vi fortsätter sen in mot stan för att leta upp El Goli och får hjälp av en cyklist som genom stan bland gator, rondeller och diaboliska bakar och efter drygt 20 km har guidad oss ända fram till campingparken.

Det är ett stort område som verkar väldigt populärt för massor av folk strövare omkring blad fikaplatser, grillstånd och några har hopat på små djurliknande båtar som finns i den konstgjorda sjön

Vi får en tältplats på etage tre som vi kan dela och efter uppsättning ner till en varm dush och ombyte innan kvällsmat.

Tar sedan en runda i området och laddar också mina mobiler och dator i receptionen samtidigt som jag surfar runt lite.

Somnar vid 23-tiden

Distans: 131 km Medelhastighet: 20,7 km/h Maxhastighet: Färdtid: 6,22 t/m.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer