Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fixa växlar och nytt stöd

27/6

Idag vaknar jag tidigt, redan klockan sex är jag uppe. Frukosten serveras klockan 07.00 så jag hinner med lite surfande innan. Fast från rummet ärt uppkopplingen slö för att inte säga nästan död. Kopplar ner stup i ett. Längst upp i korridoren alldeles intill hissen så finns ett bönerum av nåt slag och där fungerar det bättre så dit beger jag mig.

Efter frukost så ber jag receptionisten om att få låta väskorna vara kvar medan jag letar upp de cykelverkstäder jag googlat fram och det är OK

De två första där kan man för övrigt ingen engelska och verkar endast sälja cyklar och tillbehör men den tredje har då en mekaniker som verkar veta vad han gör.

Han fixar växlarna, justerar balansen på bakhjulet, fixar större hål i bakhjulsfälgen för att mina slangar med större ventil skall passa. Anledningen är att då kan jag använda bensinmackarnas pumpar och då fungerar också min flaska med lagningsskum.

’Medan jag väntar dyker en äldre engelsk lärare upp och berättar om sin bror som arbetar på ett universitet i Stockholm och erbjuder också att visa mig runt bland sevärdheter i Zanjan och vi kommer överens om att han hämtar mig klockan 13 utanför hotellet.

Han dök ej upp så jag drog mot Teheran 20 minuter före två.

Vägen mot Teheran är platt, inte en backe, vädret mer än soligt och motvind. Stannar redan efter 16 km och in på ett långtradarfix för kaffe men de har bara Te. Så jag beställer in det istället.

Ägaren sätter sig vid bordet och vi pratar lite om min resa och vad jag tycker om Iran. Betalningen för teet stod ägaren för.

Sen vidare i blåslampsvärmen och det sliter i huvudet med så mycket värme att vid den första rastplats med där de har de har en rund bassäng som de via ett stort plaströr pumpar i vatten.

Runt omkring sitter flera iranska familjer på filtar och äter, det är för övrig ganska typiskt att Iranier sitter vid vägkanten i skuggan och har med sig fika och mat.

Det första jag gör är att blöta ner HumanResurs kepsen, sen tröjan och sen stoppar jag huvudet direkt under plaströret.

Gudomligt skön känsla.Just innan jag cyklar iväg så stannar en av familjerna som också är på väg mig och frågar om jag gillar ÖL!!!

Han sträcker ut en röd Tuborg 7,2% och jag får det som är kvar, kanske en tredje del.

Jag frågar vad han köpt härligheten men f

Gudomligt gott

När jag på nytt är på väg och står vid cykeln som är uppställd mot ett staket kommer en liten flicka fram och ger mig en bit bröd med nått syrligt på.

Efter denna gest kommer en ung kvinna, hennes man och barn fram och frågar om jag vill ha te och ett grillspett kyckling.

Det är bara att buga djupt och tacka för iraniernas otroligt generösa behandling av mig. Detta händer faktiskt lite då och då.

Jag fortsätter mitt stånkande i värmen och när klockan börjar närma sig 18 så blir det lite drägligare och motvinden är inte lika jobbig heller och nu cyklar jag också igenom lite större och modernare städer, Saeen Qalen, Hidaj, och strax utanför Khorramdarren efter cirka 105 km idag vikare jag er mot en fruktodling och slår läger på en öde och torr åker som i ena änden är omgiven av tre höga murar.

Distans: 102 km Medelhastighet: 18,3 km/h Max hastighet: Färdtid: 9,07 t/m.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer