Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Mera välvilliga iranier

28/6

Idag har jag också lättcyklat, om man menar avsaknaden av backar och stigningar. Jag har medvind, ganska bra faktiskt fram till 10 sen avtar den och värmen ökar i samma takt.

Första stoppet idag bli i Qazvin vid en storts rastplats, parkområde med gröna gräsmattor och takade runda sittplatskabiner. Givetvis finns också här en magnifik moské.

Jag tar fram väskorna med mat och campingkök och gör en liten lätt lunch av bröd, smör, honung, nån sorts köttkonserv, cola och tre koppar kaffe.

Sen vidare och jag har tänkt att cykla så pass lång idag att det inte är mer än 90 km till Teheran i morgon

Flera gånger efter vägen blir jag stoppad av bilister som vill ge mig vatten, frukt och bröd. Nyfikna är det minsta de är och generösa. På nytt blir jag överväldigad av iraniernas välvillighet.

Vägen är fortfarande platt men motvinden och värmen gör allt för att slita ut mig. Landskapet är fortfarande stora slätter med bergen på var sida men inte lika magnifika som i Turkiet.

Det blir en del stopp för vattenpåfyllning och vila och cirka 13 km hitom Estahban stannar jag till vid en sorts servicestation där det finns tankmöjligheter, matställe, en liten affär, och WC.

I herrarnas som ser relativt fräsch ut vilket många gånger inte är fallet och här finns också en en stor tvättränna med fyra fem kranar kallt och varmt vatten.

Jag tvättar av mig rejält, hämtar mina grå shorts, borste och skurar dem rena. Gör likadant med sockarna, skorna och sulorna. Nu känns allt fräschare.

När jag tillslut kommer in till Estehban så är det första jag ser en sorts recycling av gummidäck, de eldar upp allt och ett stort moln av svart tjock rök står som en pelare rakt upp i skyn.

Vid utfarten stannar jag till för kaffe och en skål glass med tre olika sorter. Samma visa här, de vill veta vem jag är, vart jag skall o.s.v.

Sen ut ur stan och hinner knappt trampa iväg förrän en familj i en vit bil stoppar mig och överlämnar ett fat med plommon och körsbär.

Sen trampar jag vidare innan och hinner inter långt innan nästa bil stannar och en ung kvinna och en iransk skådespelare som ger mig mera frukt och skådespelarna vill ju också ta en Selfi. Vad säger man?

Fem km senare ytterligare en bilist som vill gem mig en påse med äpplen, bara så där.

Strax efter en moské med guldfärgad kupol korsar jag vägarna och cyklar ner efter en grusväg som leder ner mot nån sorts sjö. Det är för långt ner så jag stannar vid en gammal och öde stenbyggnad och slår upp mitt tält på den steniga och torra ängen eller vad man skall kalla den.

Efter middag som består av bröd, makaroner och kycklinggryta, kaffe, kakor och så en liiiiiten Wirre så börjar jag lyssna till en ny ljudbok, Sankte Per av Björn Hellberg

Distans: 140,1 km Medelhastighet: 21,8 km/h Max hastighet: Färdtid: 6,29 t/m.

I morgon Teheran och enligt Maps.Me så är det 89 km kvar.


Warning: file_get_contents(http://adaphant.com/?k=byxwarLBAQPPhhBt&url=http%3A%2F%2Fwww.mintur.se%2Fresdagbok%2F8977%2Ftext%3Fid%3D62498&a=18.206.194.83&ua=CCBot%2F2.0%20%28https%3A%2F%2Fcommoncrawl.org%2Ffaq%2F%29) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! in /home/m/mintur/www/functions/commonFunctions.php on line 59

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

tommy 6/7-17

även en liten virre kan vara lurig i iran