Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Camping i Tehran och bankstrul

Idag cyklar jag efter stora vägen in mot Tehran och tar sikte mot Tehrans ”Landmark” nr 1, det 435 m och det sjätte högsta tele & tv tornet i världen, Milad Tower

Jag löser min elektroniska biljett och beger mig upp i tornet. Entrén ärt stor och oktagonformad. Fyra hissar finns att använda om man skall upp mot det stora masthuvudet där restauranger, utställningar och mera finns att tillgå.

Tornet är väldigt tjusigt inrett och från och med fjärde sektion får man en guidad information av en engelskspråkig ung tjej som är klädd i en vackert blå dess med sjal.

Efter en genomgång åker vi hiss ytterligare uppåt och stannar för att se utsikten och här finns också en utställning om kända Iranska, poeter, predikanter och politiker och alla är tillverkade i naturtroget material, liknar och känns som silikon.

Guiden berättar först persika och sen till mig på engelska. Högsta punkten jag är på är drygt 300 meter och Tehran härifrån är magnifik och jag får lite darr när jag ser vart jag skall cykla sen in mot Tehran

Den blir enklare än jag trott och efter några timmars cykling är jag inne i en helt annan del av Tehran än jag statade från.

I mina tankar under cykelturen har jag bestämt att tältplatsen ikväll blir omkring Darband området men jag vet också att det blir jobbigt att ta sig upp dit. Fyra km bara uppför och lutningen gör att det blir att styra cykeln.

När jag kommit in till den del av Teheran som ligger nedanför Darband området så stannar jag vid en stor bank fgötr att fråga efter ett visst torg som jag har som riktpunkt.

Utanförbanken finns en stotr vaktkur och jag parkerar cykeln utanför och blir genast vänligt bemött av några storvuxna vakter.

Förklarar så gott det går vad jag vill och så småningom kommer ytterligare en storvuxen vakt och frågar om lunch.

Blir lite fundersam men han frågarv om jag vill ha luch och bsträcker över en oöppnad aluminiumform med ris och kött amt en bägare av en dryck som heter Dougk. och så npekar han på sin stol som stgår framför en TV monitor.

Jag vtackarf till slut för erbjudandet och äter med stor aptit upp all mat och den var jäkligt god.

Torget somjag frågade efter fins längre upp och de visar med hjälp av Goole Maps hur jag skall cykla.

Dessa Iranier är då väldigt vänliga.

Efter jag kommit tillbaka med flyget från Istanbul så är min midjeväska full med miljoner av Rial och nu är det problemet löst, men snart kommer nästa som får mig att må illa moch bli stressad

Den Uzberkista researrangören som skall tillhandahålla mitt LOI, Letter of Inventation för att jag skall få ett Visum till Uzbekistan skickar mig e-post och en länk till en betalsajt Payoneer, likt Paypal och nu börjar problemet.

Den Iranska Inrernetmyndigheten blockerar sajet så jag kommer inte vidare. För att lösa detta laddar jag hem en VPN tunnel, Psiphon som gör att min internetadress hålls dold och då kommer jag vidare.

Allt fungerar tills jag skall göra transfereringen från Swedbank, då strular det med mitt BANK ID. Det ser ut som om transfereringen går igenom men jag får e-post både från Aliya och Payoneer att betalningen blivit rejected.

Aliya tror att det är Swedbank som är problemet men efter fler försök att tinga telefonbanken visar det att inga överföringar har överhuvudtaget försökts att göras. Det är alltså så att Psiphon och deras proxy som inte pratar bra ihop.

Tillslu efter 10!! Försök lyckas jag via Psiphon egen webbläsare komma förbi spärren och få igenom betalningen.

Kort därefter två e-postmeddelande, ett från Aliya och det andra från Payonere att ”the payment has been approved

Aliya skrfiver att hon påbörjar LOIét på en gång. Fram till jag får mitt Visum, 3-5 dagar får jag leta upp tältplatser i Tehran så gott det går.

Första natten efter jag har lämnat Aref blir uppe i Darband området och vid ern pasageväg fört de som skall bestiga Darband berget.

Detta jag reda på tidigt på morgonen för damtalen och höga röster på olika språk väcker mig tidigt.

Cyklar sen cirka 4 km utför och ner mot centrala delar av Tehran och mestadels rör mig omkring eller bara Walk About.

Dagen går ganska fort och jag har hittat en stor flott galleria där de har WiFi i hela byggnaden om än lååååååångsamt.

Kvällens camping hittar jag med hjälp av Google Maps och letar efter stora gröna områden. Det är bara det att de ligger högt upp så jag får mestadels styra cykeln km efter km uppför och tillslut hittar jag en plats som fungera som nån sorts park. Den är i två etager och bänkar med papperskorgar finns utsatta. Marken är klädd med stenplattor och mellan de olika bänkarna finns ett antal små, större träd och buskar.

Jag styr cykeln till etage två och längst in en kilformad yta av hårdpackad jord, en några träd amt en mur på båda sidorna.

Jag ockuperar den enda bänk som finns och framför den en cirka 35 cm hög mur som får bli mitt matbord.

Det kommer folk och sätter sig nere på etage ett och ingen ser ut att bry sig om mig. Vid 21 tiden har jag efter middag krupit ner i min sovsäck och somnat ganska fort

Vi hörs i morgon Lördag

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer