Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Tre ambassad besök

Lördag 8 Juli

Besök hos tre ambassader

Vaknar tunt halv 8 av att en parkskötare gör sitt jobb med en lång sopkvast i orange. Packar ihop fort och äter min frukost och sen ner mot centrala delar igen och letar efter Svenska, Uzbekistanska och den Turkmenistanska ambassaderna.

Det tar några timmar med hjälp av Google Maps men jag finner dem så nästa gång blir det enklare att bland alla dessa gator som är fyllda av intensiv trafik hitta dem.

När jag står utanför den svenska ambassaden kommer en ung lång svensk tjänsteman och skall in och arbeta tydligen. Han tar tid att prata och jag berättar om min resa och de problem jag haft i Teheran.

Han säger att om det skulle strula med kontanter kan ambassaden hjälpa till genom att jag ger Ambassaden en fullmakt till Swedbank att föra över pengar till deras konto och sedan kan jag få ut dessa genom deras försorg i Teheran. Det känns ju tryggt att veta. Stressen och oron blir ju bra mycket lägre av sådana uppgifter

Resten av dagen samma galleria och mera WiFi uppkopplingar, utnyttjar gallerians fräscha toalett som har tvättställ och en västerländsk toalettstol. >Blir lite tjenis med städarna som husera här nere men även med vakterna som finns lite här och var i gallerian

Vid fem tiden på eftermiddagen samma långa backe upp till campingen jag hade igår, det passade mig bra. Lite avskilt och lugnt område.

Vi hörs i morgon när jag besökt Svenska ambassaden

Ha det bra

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer