Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lite information om det Iranska folket

Innan jag startade min cykelresa visste jag sedan föra årets cykeltur i Turkiet (Juli 2016, Ankara-Cappadokia-Antalya-Burdus-Istanbul) att turkarna är nyfikna och vänliga och sen läste jag i Fredika´s blogg , http://thebikeramble.com) att Iranierna är ännu mera generösa och vänliga.

Nu har jag varit här och cyklat i Iran i tre veckor och jag blir påmind flera gånger varje dag om deras vänliga inställning och generositet.

Jag blir stoppad efter vägen och erbjuden hjälp, vatten, läsk, frukt och kakor.

De skall tas ”selfi” i alla möjliga positioner. Jag blir bjuden på mat av banksäkerhetsvakter men det som jag mest kommer ihåg var ARAF.

Honom träffade jag efter vägen och blev erbjuden en ask med frukt och kakor samt att jag fick hans telefonnummer och e-post så att jag kunde höra av mig när jag kom till Teheran.

Det gjorde jag också och Araf som arbetar som kommersiell chef på flygplatsen och bor i en förort till Teheran to mig i sin bil i och köärde runt i Teheran flera timmar innan han tog mig till en restaurang i Dabandområdet som är ett stort berg och området är flitigt besökt

När vi är på väg tillbaka berättar Araf att han fått en sen och oväntat besök av två barn så han kan inte erbjuda sovplats. Istället bokar han in mig på ett hotell, skaffar taxi och betalar alltihopa utan att jag får betala tillbaka, 2.400 000 Rial eller ungefär 600 sek.!!

Vad som än skrivs och sägs om Iran i våra tidningar och TV så glömmer man bort det Iranska folket. Det är alltför sällan man hör nåt positivt om dem. Tycker själv att man får en bild av att de är krigiska vilket inte stämmer.

Vid min tältplats så kom en kväll ett äldre par och frågade bekymrat om jag behövde något.

  • Do you have money

  • Cold warter I can fix

  • Do You like bananas

Sen går manen tillbaka till bilen och hämtar banan och en stor honungsmelon.

Kvällen efter ligger jag i tältet och lyssnar på en ljudbok medan regnet vräker ner. Jag somnar och hör röster utanför som ropar. Öppnar tältet och de frågar om jag behöver något, vatten mat etc.

Detta är vardag för mig i Iran

Fundera lite på vad jag skrivit och tänk till nästa gång Ni hör nyheter från Iran. Det massmedia skriver stämmer inte alltid

زنده باد مردم ایران

Leve det Iranska folket

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Kristin 14/7-17

Ojojoj. Hoppas inte detta strul fortsätter i kommande länder. Tur att vänligheten som det iranska folket visar kompenserar detta.