Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Över bergen

På torsdagsmorgonen vaknar både jag och Lars ganska tidigt. Området är nu nästan tomt sånär på några motionärer.

Vi packar ihop och drar norrut mot bergen i värmen. Det är uppför hela tiden, inte mycket som är platt och enligt Lars detaljrika karta skall vi klättra 1200 meter upp innan vi kan slå läger för natten.

I en av de små samhällena vi cyklar igenom, Shamhmitzan blir det en köpt lunch på ett lite lyxigare ställe.

Så fort vi stiger in blir vi uttittade. Lars beställer lamm och jag kyckling som vi delar på. Innan vi går blir det tre fyra Selfies och vid cyklarna ytterligare två.

Vi måste vara exotiska.

Efter lite proviantering i några av samhällets många småbutiker tar vi oss ut ur samhället och GPSén slutar aldrig att visa hur mycket vi klättrar. Benen sliter och även huvudet får

Många och långa sträckor är ganska öde, endast bergen är med oss hela tiden och värmen förstås. Bilar som kör om oss eller som vi möter tutar och vinkar till oss och jag undrar många gånger vad e egentligen tycker och tror om Lars och mig.

När man cyklarunder sådana här omständigheter och när man mestadels är ensam får man många frågor att besvara. Ibland när det är som tyngst och varmast kommer frågan till den själv, Varför gör du detta frivilligt. Säljer bilen, säger upp lägenhet och jobb och packar in ditt bohag i en stor lokal och lever så spartanskt man kan?

Det jag får se och uppleva från cykeln är det inte många som gör och många av mina tidigare uppfattningar ställs på kant. Jag träffar människor i deras dagliga och naturliga situationer, ser hur de bor och även många gånger får reda på vad de tänker och tycker.

Detta är värt mer än bara sa sandstränder, moojitos och hotellreceptioner. Givetvis har jag möjligheten att avbryta om så jag tycker, men just nu är alt spännande och jag ser framemot nästa dag.

Dagens högsta punkt är på 2436 meter enligt GPSén och vi får en skön nedförskörning nån km innan vi mitt i en serpentin kurva tar av in mot en liten grusväg och en yta som får bli vår paus. Äter några mackor, dricker kaffe och delar på en halv vattenmelon.

Medan vi sitter där i skuggan kommer några fårskötare eller liknande och hälsar. En av dem väldigt social och trevlig. Efter en stund hämtar han från sin blåa flakbil en stor kanna som rymmer kanske tre fyra liter och häller upp nyskördad honung över till en tom Nescafe burk som jag har. Honungen är fortfarande varm

En massa snack om området och vi får tips om en ort som heter Badab Soort som enligt honom är väldigt populär. Det skall finnas nån vattenkälla som på kvällarna vid solens nedgång får olika färger

Efter, ja just de Selfies cyklar vi några km, kanske 5-6 nedför mellan de majestätiskt och gigantiskt vackra och veckade bergen. Solen håller på att gå ner bakom bergstopparna och luften blir allmer skön och lagomt sval.

Vi hittar på vänster sida i en dalgång en plats lagomt skydda från insyn och trafikljud som får bli vår ”under bar himmel” camping för i natt.

Området och dalgången är en plats för får och getter och vi hör långt upp bland bergen hur hundarna skäller och vi ser även några vita getter efter ena sidan av bergen.

Vi äter vår provianterade mat och sen gör vi ordning för natten under bar himmel.

Luften har nu blivit riktigt sval och Lars tar på sig jackan. Det gör även jag efter en stund. Tror nu att tempen är i nivå med det jag är van vid hemifrån.

När mörkret så sakta kommer så blir stjärnorna fler och fler och jag har tidigare sovit på en femstjärnigt hotell i Bad Gastein men det här hotellet tar priset, ”Millionstar hotell” och airconditionen är perfekt.

Ligger och tittar i taket och ser nästan hur himlen som rör sig ovan mitt huvud – MAGISKT

Somnar tillslut utan några kapitel av Handen.

Vi hörs imorgon

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer