Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Badab Soort och grusväg

Vaknar kanske inte utsövd men har ändå haft en skön natt. Hundarnas skall kommer allt närmare likaså hör man fårens bjällror allt tydligare och snart är de mitt ibland oss, fast de är inte speciellt nyfikna.

Efter frukost drar vi vidare utför en bra sträcka och det vi klättrade igår är snart borta men det blir mer.

Området är fortfarande ganska ödsligt, det är bara bergens majestätiska framtoning som finns omkring oss.

En del små byar passerar vi igenom andra ser vi bara skymten av.

När klockan börjar närmas sig 10 blir också hettan påtaglig så vattenflaskorna vi hade fyllt på i går eftermiddag kommer väl till pass. Tillsammans har jag och Lars 8-9 liter vatten med oss.

Magen min är inte bra, förmodligen en kombination av vatten, medicin och de bönor jag åt för två dagar sedan så det blir att utnyttja naturens toalett flera gånger.

På eftermiddagen börjar jag känna mig sliten och magen är i uppror och vi har någon halv annan mil kvar till Badab Soort och South Spring. Lars däremot ser helt otröttlig ut.

Tillslut har vi nått nästan fram och tar en grusväg mot South Spring. Har just då ingen aning om hur jobbigt sista 2 km kommer att bli.

Vi kommer fram till nån sorts vägdelning och parkering och här står redan mycket folk. De flesta av dem skall åka nån sorts lastbilspickup upp och vi diskuterar med folket om det är bättre att ta den vänstra vägen eller den högra.

Det blir livliga diskussioner och tillslut bestämmer vi oss för den högra. Först cirka 100 meter ganska platt sen en vägdelning och vi skall åt vänster.

Ser på en gång att nån cykling uppför denna stig med stora hål, stenar, djupa hjulspår och ett underlag som är väldigt löst. Jag börjar att styra min femtio kilo tunga cykel och inser ganska fort att detta blir jobbigt. Lars tänker försöka men kommer femtio metet sen ger han upp.

Här har Lars bestämt att vi hjälps att med att styra cyklarna upp sista 1,5 km.

knappt ger nåDet är så brant och dåligt under lag så att en stor fyrhjulsdriven bil får backa ner.

Det blir tufft och jag lovar att både ben och armar värker. Att styra en cykel som vägen kanske femtio kilo uppför en brant där underlaget knappt ger nån friktion sliter vill jag lova.

Någon stans innan toppen kommer denna kvinna nerridande på sin häst och ser inte ut att ha några problem.

Tillslut är vi uppe och redan finns här kanske drygt 100 människor som rör sig mellan den trappstegsformade vattenfallet och den lilla vattensamling som finns längre upp.

De flesta blöter bara sina fötter medan några faktiskt badar. Den är inte djup, kanske 150 cm som djupast.

Ovanför själva pölen finns själva källan och därifrån kommer folk med vattenflaskor för vattnet skall visst enligt en av kvinnorna som välvilligt talar med oss vara nyttigt.

Givetvis vill vi också ha nyttigt vatten så jag går upp och fyller på av det lilla vatten som sipprar ur berget mellan stenarna.

Det ser rent och fräscht ut men när jag smakar så är det en kombination av salt och kalk haltsmak. Kanske är det nyttigt men både jag och Lars avstår.

Vi tänker campa mitt upp på toppen vid en stor trappstegsformad avsats, inget tält bara sovsäck och liggunderlag och stjärnorna so m finns ovan oss i miljontals.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer