Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

På väg mot Mashhad

är jag vaknar klockan kvart över sex nästa morgon kommer visumkontrollanterna och skal se mitt visum. De hittar inget fel och går.

Jag ser att de säter sig i en bil på andra sidan vägen och inväntar vad jag skall göra och när jag efter nerpackning är jag på väg ut mot väg 22 mot Kord Kuy kommer de efter och vinkar glatt.

I Kord Kuy som jag cyklar in i vid 9 tiden stannar jag vid en vägkiosk för att fylla på vattenflaskorna och ta lite hett vatten ur den tekokare som står vid den en kioskväggen. Köper några mjuka kakor och sätter mig bakom kiosken där det står några stolar av plast lutan mot en vägg

Tar fram nescafé burken är matväskan och gör mig kaffe och samtidigt laddar jag batterierna till min kamera.

Jag börjar nu försöka ringa ambassaden i Teheran men de svarar ej eller så är det upptaget. Det blir att försöka senare efter lunch.

Kommer fram till Gorgan strax efter klockan ett och blir stoppad av en bilist och hans unga fru som efter en stund vill bjuda mig på lunch som jag ej tackar nej till

Kvinnan i trettioårs åldern kan engelska bra, hon är elektronikingenjör vilket förklarar språkkunskaper. Hennes man är civilingenjör och säkert 15 år äldre om utseende får bestämma.

Vi äter en god ris och kyckling tallrik på en restaurang med air kondition. Får också reda på nu via ett telefonsamtal jag gjort att ansökan är klar inom två dagar och att jag måste vara på konsulatet i Mashhad senast tåv dagar från nu. Meddandet säger inget om att ansökan är godkänd eller ej.!

Detta är omöjligt om jag inte skall cykla hela nätterna också.

Jag frågar paret som sitter emot mig om de vet var bussterminalen i Gorgan finns och de lovar att visa mig vägen.

Väl framme där ber de också att få hjälpa till att beställa biljetten och det slutar med att de betalar den också inklusive packning och cykel!!!!!

Niloofan heter en vackra unga kvinnan och hennes man heter Safeed

Klockan är nu tre och bussen avgår fyra.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer