Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Exhibition i Mashad och mötet med Mousad

Senare på kvällen tar Reza mig på en biltur till sin kompis Mousad och sen åker vi till en utställning om Mashhad och Iran.

Det är en stor utställning med historiska monument och händelser, teater förställning om Irans historia, butiker som säljer typiska saker för Mashhad och Iran.

Naturligtvis finns här kameler

Vi går runt en timme drygt och tittar på uppträdanden av både historiska händelser och en ceremoni för ett brudpar.

Blir sen bjuden på en typisk Iransk maträtt i restaurangen. Även här är det uppträdande av några som skall förställa ormtjusare. Den ena av dem är enligt Mousad Irans bästa ormfåmgare.

Efter utställningen åker vi hem till Mouads hus för han har lovat att ta kopior på mitt UZB visum och första sidan av mitt pass. Hans hus är i två våningar och omgärdat av ett stor och insynsskyddat staket

Mousad är för övrigt en arkitekt och dessutom välkänd i Mashhad. Blir bjuden på te och kakor medan hankopierarochkopiera ochskriver ut minna dokument.

Sen iväg tillbaka till Rezas lägenhet för mera te , lite snack och sen sömn

Vi hörs i morgon då jag skall besöka Turkmenistanska ambassaden

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer