Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Refused...!

27/7

Klockan 08:40 står jag utanför konsulatet och det sitter reda en som väntar på svar. Det är en tysk kille som har ansökt om fyra visum genom Turkmenistan, ett för honom själv, två till hans bar och det fjärde för hans fru.

När klockan är nio öppnas den minimala luckan av stål och en tjänsteman ser jag sitter vid sin dator. Lämnar över mina papper och 2 minuter senare får jag svaret…

  • REFUSED

Ingen förklaring, ingenting bra REFUSED

Blir tom i skallen och funderar vad gör jag nu. Den tyska killen med fyra visumansökningar hade samma tur som jag

  • REFUSED

Tar tunnelbanan tillbaka och just nu känns allt åt helvete men kan inget göra. När jag stiger innanför dörren berätta jag vad som hänt och Reza svarar

  • Take it easy, we fixed it

Vi checkar nätet efter flygresor och Reza som är I resebyråbranschen vet hur man letar.

Sen kollar jag via en webbsajt Karavanistan om Visum för Azerbzjan och genom den sajten kan man söka elektroniska Visum ganska lätt via Azerbzjans MFA.

Fyller i ansökan och betalar 20$ och får ett e-postmeddelande ganska omgående at inom tre arbetsdagar skall det vara klart.

Sen bokar vi ett hostel i Baku för i första hand tre nätter och sen flyget till Uzbekistans huvudstad Taskjent.

Det tar cirka 35 minuter och allt är nu ordnat för inresa till Uzbekistan. Det enda som återstår är bussen till gränsen men det lovar Reza att fixa

Nu har magkänsla övergått till nästan normal funktion, fortfarande är ju bara visum ansökan under behandling fast flera jag pratat med säger att det nästan aldrig brukar strula.

Resten av kvällen i maklighetens tempo hemma hos mina kompisar Reza och Reza

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer