Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Korftspel i Parfk Mellat

28/7

Vaknar vid 8 tiden och efter frukost tar jag mig in till stan med tunnelbanan och vandrar omkring i folkvimlet och trafikkaoset.

Jag förvånas över allt folkvimmel men är man i Irans näst största stad kanske det inte är så konstigt.

Trots att temperaturen är över 35 C är det ingen, ingen som går i shorts. Alla har långbyxor, likaså jag och jag ser också ganska ånga kvinnor i svarta kläder från topp till tå men ytterst få bär HIJAB.

Sen tillbaka hem och Reza som är hemma och ligger i soffan med sin mobil och röker frågar om jag är intresserad av att följa med Mousad till Park Mellat och spela kort med hans vänner i kväll

Funderar några sekunder och sen säger jag..

- Of Course, tell Mousad I`m in

Klockan sex kommer Mousad förbi och vi åker till parken, detta är nåt som de gör två gåner per månad eller mer och de brukar vara samma gäng.

Parken är gigantisk stor med dammar, spelplaner, gröna ytor i överallt och massor av stora bladrika.

Parken är välskött, inte mycket skräp syns.

När vi kommer fram så står där redan tre av han vänner och väntar, en yngre man och två kvinnor eller unga tjejer. Mousad tar fram sin stora matta han har med dig och lägger dem på marken. Vi tar av oss skorna och sätter oss ner likt skräddaren

Var tiden lider dyker allt fler upp och som mest tror jag vi är tio elva personer. Fem av dessa är tjejer och alla bär sjal i olika färger och jag måste medge att jag tycker det är snyggt. Gänget är ganska unga, Mousad och jag bryter mönstret och de verkar vara ganska moderna vads det gäller beteende och klädselval.

Kortspelet heter Maffia men ja tänker inte förklara vad det går ut på för det är för invecklat.

Ett ganska socialt spel i alla fall, mycket snack, kommentarer och bortförklaringar och ganska roligt.

Medan jag spelar kort och har trevligt bland dessa nyfunna vänner ringer Lars och vill att jag skall komma hem till hans nyvunna kompis men jag tackar nej och tycker istället vi kan träffas i morgon mitt på dan.

Vi kommer överens om att ringa varann på förmiddagen.

Innan vi åker hem till Mousad för Pizza blir det sharader och klockan 22:30 drar vi iväg ut ur parken och in i trafikkaoset som nu är bland de värsta jag sett.

Först skall ju pizzan beställas och det tar tid men sen blir det sen kvällspizza på golvet hemma hos Mousad.

Jag kommer hem strax efter ett på natten och både Reza och Reza är vaken och sitter i soffan i bara kalsingarna.

Detta är fördelen med att turista som jag gör, man träffar massor av olika människor och varje möte är ju unikt.

Detta händer ju aldrig en vanlig charterturist. Jag får ju se och uppleva hur Iranier lever och bor och ad de gör på sin fritid och för mig är det ovärdeligt.

Hemma hos RFeza och Reza är det som vanligt, lite stökigt, mycket rökning och mobilanvändande men hjärtlig stämmning och bra humör

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer