Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Kazakstan och sen Tashkent

Vaknar tidigt och packar ner alla grejor och tar sen cykeln ner till gårdplanen som är önster på huset.

Hittar en taxi som kan ta mig och cyklen till flygplatsen och anläder vid halv nio tiden.

Det första jag gör är att ta mig två våningar upp till en avskilt cafe där jag äter en soppa och dricker en kall öl.

Medan jag äter kopplar jag upp mig mot Tajikistans webbplats för E-visum och börjar de tre stegen som skal leda mig fram till ett E-visa med GBAO permission för Pamir.

Allt fungerarv bra till steg tre där jag skall betala, nåt händer med WiFi anslu´tningen och jag måste starta om ansökan.

Det är nu det blir problem, för när jag skall klicka på NEXT vid steg tre så får jagv ett medelande om att det ej går att skicka e-post svar då min E-visa ansökan redan är Applied.

Får en uppmaning om att via menyn gå in och ändra eller redigera ansökan.

Ett nytt fönster dyker upp och jag skall fylla i min e-postadress, mitt passnummer och mitt födelsedata vilket jag också gör men får ett svar tillbaka

- No Request, check your email, passpoirt numer and birth data.

Inget fungerar och nu står jag där utan e-visa. Tyvärr måste jah nu sluta med felsökning och istället se till att mina väskor och cykel kan plastas in och checkas in.

Planet avgår enligtv tidtabellen och skall vara i Almaty kl. 18 .Fem timmar senare, fast klockan är bara fyra på e.m (tidsförskjutning) landar vi och jag tar mig ut ur den lilla flygplatsen och i KAZAKSTAN behöver vi Svenskar inget Visum.

Ett stort huskomplex till vänster om entrén med en skylt längst upp talar om att ett hotell finns bara 100 meter från flygplatsen. Passar mig bra. Vid griden mot hotellet står två kvinnor och frågar om jag behöver ett hotell.

- Yes and I have already find one säger jag och går.

Kvinna som är lång, kanske 175 cm viar sitt visitkort och säger de har ett litet hotell med bra WiFi bara fyra minuters gångväg från här.

Kvinna ser seriös ut och jag accepterar. Fyra, kanske fem minuter senare är ag vid hotelelt som är litet och ligger inbäddat i ett bostadsomrtåde md mycket grönska. Även här i Almaty är renligheten runt omkring mig påtaglig. I nget plats, eller PETflaskor slängda. Gräsytorna klippta och rena och allt ser prydligt ut.

15 minuter senare är jag incheckad i ett dúbbelrum med stor platt TV,bra WiFi, vattenkokare och mikrovågsugn på rummet.

Toalett och dusch tvärs över hallen och även den är ren och prydligt, dessutom mlukat detv gott av rosor eler vad det nu är.

Duschar oich byter om om synkar alla klockor och mobiler så det stämmer med den Kazakstanska tiden.

Sen tarv jag min apostlahästar och går drygt en km mot flygplatsen och tar där vänsterm och hittar en lokal restaurang som verkar välfylld.

Bestääler in en kötträtt med grönsakler och bröd och sen en skål med Pommes Frites. Maten smakar välkryddad utan att vara för het och den kalla ölen är mer än ljuvlig för den torra strupen.

Tillbaka på rummet nya försök med E-visa ansökan men inget fungerar och nu känns det binte bra. Har heller inte många dagar kavr att vistas i Uzbekistan.

Det blir att lösa detta i morgon när jag anländer till Tashkent.

Resten av kvällen friidrott och simning påp Eurosport

Vi hörs i morgon från Tashkent i Uzbekistan

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer