Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sista kvällen i Samarkand och besök vid Amir Temur mausoleet

16/8

Vaknar vid sjutiden och känner mig mycket fräschare efter nästan 18 timmars sömn. Ner till frukost och sen till cykelverkstaden som har lovat att fixa ekrarna till mitt bakhjul.

Cykelverkstaden ligger i en innergård men det liknar mera ett skrotupplag och cyklelmakaniern är en äldre korpulenmt herre som gestikulerar att det här fixar vi.

Fast jag blir lite betänksam när jag ser vilka verktyg han har och hur han tänker ta loss den bakre kassetten. Får lite ont i magen men jag hoppas han vet vad han gör.

En timme senare är alla fyra ekrar på plats och balanseringen är också OK så nu kan jag tryggt sitta på cykeln några hundra mil till, förhoppningsvis.

Kostnaden för fyra nya ekrar och monteringen av dessa 30 SEK !!!

I morgon tar jag ut riktningen mot den Tadjikistanska gränsen och förhoppningsvis också lite svalare luft.

Senare på eftermiddagen tar jag en sväng till ett mausoleum Amir Temur och går runt och sen in i själva mausoleet där det givetvis redan finns många turister.

Går sen fyra km tillbaka i maklig tkt och gör en del proviantering innan jag är tillbaka på hotellet. Jag vet sedan tidigare att jag skall byta rum då hotellet nu är fullbokat av dans och sångartister som skall uppträda i Samarkand under helgen.

Portiern hade missat att jag skulle sova även denna natt här och nu har det blivit en del logistikproblem men det löser sig.’

Får ett annat tre bäddars rum alldeles in till trappan ner men utan fönster och får dela detta rum med två killar från Istanbul.

På kvällen tar jag mig mot Registons stora torg och går vidare genom och sen en stor gågata mot ett annat madrsss där jag hittar en trevlig uterestaurang alldeles intill.

Beställer in en kötträtt av kyckling och lamm med kokt potatis och så en öl. Godaste jag ätit på ett tag.

Vid 21 tiden tillbaka för att förbereda morgondagens cykeltur mot Tadzjikistanska gränsen.

Vi Hörs från Tadjikistan

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer