Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lämnar Dushanbe för Khrough

23/8

Jag lämnar Green House Hostel vid halv nio tiden och beger mig till Sheraton hotell alldeles i närheten för caschuttag. Medan jag skall stoppa nr pengarna i börsen hinner ATM maskinen ta mitt kort. Det blir att be hotellet om hjälp och de säger att jag måste vänta till eftermiddagen för det är endast bankens personal som kan ta fram mitt kort.

Cyklar tillbaka till hostelet och sitter där fram till två tiden då jag återvänder till Sheraton hotellet för at invänta bankkillen som tyvärr är en timme sen, men jag får mitt kort.

Drar iväg ut ur Dushanbe vid halv fyra tiden och första 25 km är lättcyklat men en kommer backarna. Inte jättebrant men ganska långa och många. Det blir några stopp för paus och vattenfåfyllning. Märks nu att jag är på väg in i Pamir området för bergen tornar upp sig på alla sidor.

Efter cirka 37 km har jag nått en topp och får en skön utförskörning i nån km innan jag cyklar igenom en helt nybyggd tunnel som pryds av ett anslag om och när den byggdes klar och med presidentens stora kroppshydda framför.

Tunneln är 45 km lång och när jag kommer ut på andra sidan är det kolsvart så det är bara att leta upp närmaste plats för camping. Det blir alldeles vid sidan av vägen på en liten höjd med buskar som har sylvassa taggar.

Nedanför ser jag lastbilarna som dånar både uppför och utför. Lite kvällsmat innan jag avslutar med några kapitel i ljudboken

Distans: 44 km

Medelhastighet:

Maxhastighet:

Färdtid: 02:53

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer