Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vackra vyer och fler trasiga ekrar

23/8

Vaknar av ungdomars skrik och hojtande på sina får och getter och lastbilstrafiken som dånar nedanför.

Förts km utför innan jag korsar en vacker flod Vachsj också har ren av de största dammarna som finns.

Sen får jag en uppförskörning i knappt 10 km innan nästa tunnel skall cyklas igenom. När jag kommer ut på andra sidan möts jag av en bedårande utsikt ner mot n sjö som enligt skyltarna på vägen heter Blue sea. Något hundratal meter längre fram efter en bergsskärning en stor grusplan med massor av uppställda tält där de serverar mat och dryck.

Här står redan många bilar, lastbilar och bussar och står här även en cyklist från Örnsköldsvik som sätter sig ner och ber om kaffe och soppa med kokt kött. Medan jag äter så njuter jag av utsikten ner mot den stora blå sjön med som har ett flertal stora stenformationer som sticker upp.

Jag har en slitsam stigning kvar innan jag avslutar sista 25 km på ganska lättcyklat väg. Tyvärr så känner jag av att framhjulet har pyspunka men inte mer än att jag får pumpa och vänta med att byta slang vid camping i kväll.

Måste också byta två trasiga ekrar men det får jag vänta med tills jag kommer till Kulob.

Vid en vägkrog stannar jag till då jag ser några andra cyklister och parkerar intill deras bord. Byter slang, pumpar och skall gå in för lite kaffe eller ett glas öl. Ser då att paret parkerat sina cyklar på en innergård och de har tydligen ett rum för natten.

Vägkrogen har i sin innergård en stor gulgrön yta där man kan sätta upp några tält men även tre fyra rum som man får i princip bo gratis i om man samtidigt äter mat hos dem. Det finns dusch att tillgå men vattenförsörjningen är inte av vår standard.

Det tyska paret en herre i min ålder och hans kanske 15 år yngre fru har ljusblå T-shirts på sig som drar till sig mitt intresse och jag får reda på att mannen har sedan tolv års ålen blodcancer och texten på baksidan T-tröjan säger Cycling for Cancer. Det är tufft gjort och mannen har cyklat i många länder bland annat på Island 6 gånger. Tydligen så är motion bra både för det mentala och att hålla sjukdomar i schack.

Rummet har fyra kala vita väggar med två eluttag, inga mattor, inga bord utan det blir att blåsa upp madrassen och ta fram sovsäcken.

Innan jag kryper ner får jag först jaga ut alla förbaskade myror men flugorna är svår att göra nått åt.

Somnar trots värmen ganska fort.

Distans: 69n km

Medelhastighet:

Maxhastighet:

Färdtid: 04:26

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer