Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Kulob och byte av två ekrar

24/8

Vaknar tidigt vid sex tiden och känner att det är färdigt sovit. Är alldeles svettig och den tyska tjejen säger att vattnen är slut i duschen när hon ser att jag är på väg dit. Blir en provisorisk avtvättning i handfatet som står utanför. Här finns det vatten om än lite.

Vägen mot Kulob är platt mestadels, några enstaka backar får upp min puls. 70 km senare cyklar jag in i stan som givetvis har en Bazar som är knökfull med folk. Här inne hittar jag en cykelreparations-kille som fixar mina två trasiga ekrar medan jag dricker kaffe i ett närbeläget kaffe inom bazaren.

Sen proviantering för fyra fem dagar för det är inte säker att jag finner de som behövs i de små affärerna i byarna jag kommer att passera enligt andra som cyklat samma väg.

Vid 16 tiden drar jag ut men får på nytt punka och denna gång är jag övertygad om att det är cykelkillen som orsakat detta då han skulle ta av däcket. Det speciella avtagningsverktyget man skall använda har han ju givetvis inte utan en skruvmejsel blev hans val.

Styr cykel tillbaka till en däckfirma som lagar slangen och sen på nytt iväg. Genom stan och sen ut och hela tiden visar GPSén 2-4 % lutning. Värmen tär på en och svetten rinner och jag känner mig sliten redan och värre skall det bli.

I nästa lilla samhälle efter cirka 10 km ökar stigninen till 6% och jag ser inget slut heller och inga bra platser att sätta upp tältet.

När GPSén visar 93ckm hittar jag tillslut en plats intill vägen som får duga.

Känner mig utpumpad och slut. Luften ute har nu börjat bli sval vilket jag inte har nått emot

Distans: 93km

Medelhastighet:

Maxhastighet:

Färdtid: 07:10

Färdtid: 04:26

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer