Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Sjuk, illamående och negativ info från kinisiska konsulatet

Sjuk och yrsel

Redan på kvällen jag kom till Pamir Lodge, mitt hostel i Khrough kände hag mig hängning och orkeslös. Vid fem tiden på e.m. också illamående och känning av yrsel igen. Gick och lade mig kvart över sex och sov periodvis till sju morgonen efter.

Åt frukost, korv, stekta ägg, bröd, marmelad, och te. Satt sen en stund ute och funderade innan jag vid elva tiden gick och lade mig och lyssnade på en ljudbok. Låg hela dagen förutom en paus för två youghurt bägare

Tillbaka på vingliga ben för mera ljudbok.

När klockan är kvart över fem kryper jag ner under täcket ned mina trådlösa hörlurar och ljudboken. Somnar nog in på riktigt en timme senare. Får gå upp på natten en gång och tidig morgon flr att gå på toaletten. Stegen är tunga och långsamma när jag går tillbaka och kryper ner igen.

Vid sju tiden kliver jag upp för frukost som jag intog tillsammsns med en hungrig katt och sex, sju getingar som verkar gilla marmeladen och känner mig lite piggare.

Efter frukosten kommer illamående och yrselkänslan sakta tillbaka och munnen känns torr som en öken.

Lite senare går jag ner till stora vägen och hoppar på en minibuss nr 3 som tar mig in till Khorog basar. Tänker skaffa mig en kartong och packa ner allt onödigt jag haft med mig!!

Har jämfört andra cyklister och de har nog i snitt tio kilo mindre och skicka det med en bil till i första hand Murghab.

Inte nog med detta så fick jag ett e-post meddelande under morgonen från det kinesiska konsulatet att jag måste söka visum för Kina I Sverige, de accepterar inga ombuds-ansökningar.

Det innebär att jag måste flyga hem för visum ansökan och likafullt inte säkert att det blir godkänt ändå😠😡. Har hört av andra att de fått ta flyget till Hongkong och sökt visum på flygplatsen. En del har kommit tillbaka med godkänt visum andra har fått avslag.

Läser man också webbsajten caravanistan.com så skriver de att kinesiska myndigheter ändrar visumregler från månad till månad, ibland vecka från vecka.

Jag har en plan B och det är att söka visum till Nepal och ta mig söderut den vägen. Får jag också nej där tar nog min motivation slut för fortsättning. Min hälsa är också med i bilden.

Till Osh i Kirgizistan är det drygt 720 km över och mellan bergen och jag skall upp till drygt 4600 m.ö.h.

Vi hörs

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer