Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Astman fick mig besegrad denna gång....?

8/8

Två dagar av problem i Khoroug och fem dagar i Dushanbe utan att jag känner mig återställd och den medicin jag har med mig räcker tyvärr ej.

Dessutom är sjulvården här i Tajikistan inte den man är van vid från Sverige, besökt faktiskt en s.k.vårdcentral i Dushanbe som rekommenderats av andra och t'änkte att de kanske har nån uperkur på gång.

Jag visade dem min inhalotort tuber och de visste knappast vad det var bra för.

Nån sortds undersökning fick jag och medan jah låg på en brits av trä kopplade en sytser in en slang i min höger arm och jag tänkte et var nån sorts antibiotika.

Senare visade det sig att det var nån sorts vätskeblandning med elekrolyter.

Jag lämnade vårdcentralen endast lite tyngre än när jag anlände. Vätskan vägde väl nåt hekto eller två!!

För två dagar sedan bestämde jag mig slutgiltigt att hälsan går före min stolthet. Vågar inte riskera ytterligare komplikationer. Senast jag drabbades av nåt liknade var för sex år sedan och dena gång var det kylan som var orsaken. Då var jag utan fysisk aktivitet helt för nästan 3 månader och det tog nog ett halvår innan jag kunde gträna för fullt igen

Idag den åttonde juli går flygte från Dushanbe 02:20 och väntas landa i Franfurt sju timmar senare. Skall sen leta upp ett tåg till Malmö där jag kan lämna in cykelnkarftongen på bussgods och sen ta SJ mot Uppsala eller Arbrå

Jag tror ingen förstår min frustation. Lagt ner så mycket tid, pengar, planering,och ork på denna drömresa och så spricker det för att jag inte planerade in att damm kunde ge samma besvär som kylan.

Jag får helt enkelt ta ett besök hos mina läkare och se vad de kan göra och sen när krafterna är åter starta på nytt från Khoroug och ta mig via Osh genom KINA.

Vi hörs och syns

P-G ( the global cyclist numera desillusionerad cyclist)

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

L-O Lögdström 8/9-17

Jättetråkigt att höra men hälsan först, givetvis. Förslag: Kom hem, bli frisk, gör ny färdplan, starta Facebook-insamling för stålar och så tillbaka i sadeln. Hoppas vi ses snart!/Lögge