Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Omstarten TGC 1719

27 juni- 1 juli - Omstarten

Nu börjar min omstart av THE GLOBAL CYCLING och hoppas att jag nu slipper de problem som fick mig att avbryta förra hösten.

Först tar jag tåget ner till syrran i Uppsala och stannar där till mitt plan avgår mot Dushanbe i Tadjikistan den 2 juli.

I Uppsala blir det avkoppling och kortare vandringar efter Fyrisån. Syrran och hennes man bjuder på god mat och Ros'e vin och på lördag blir det underhållning på en innergårdskrog

med Jazzduon Svante Turesson och Victoria Tolstoj.

Vädret i Uppsala soligt och varmt så länge solen har varit uppe.

Dagen för avfärd kliver jag upp 0515 och hinner med frukost innan tåget avgår mot Arlanda 0624

Incheckning går bra så när på att jag måste byta disk tre ggr p.g.a. datorstrul. Systemet vill visst inte acceptera

att jag har mer än en (1) väska och ja.g har fem!!!

Det löser tillslut genom att vi stoppar alla väskor i en plastpåse avsedd för barnvagnar

Fördelen är att jag slipper betala övervikten och jag klagar inte överdrivet mycket! 😁

Planet avgår nästan punktligt, 10 minuter efter tidtabellen.

Drygt 1 timme senare landar AirBaltic i Riga och nästa etapp mot Moskva avgår strax efter 13.

Strax före klockan tre landar vi på Sheremetyevo flygplatsen och här måste jag hämta ut all packning för att byta flygplats till Vnokovo som ligger drygt 1 timmes taxiresa bort. Har drygt 6,5 timmar på mig så någon stressig finner sig inte😃Bilköerna är långa och stoppen många men trafiken verkar ändå lugn. Taxin får av någon anledning inte köra ända fram till entrén så det blir att leta upp en "trolley" och bege mig under vägen mot avgångshallen.Tyvärr så ha inte arkitekten tänkt mycket på logistiken för gångarna för "trolleys" är på tok för smala vsp det blir att dra "trolleyn" bakänges nedför trapporna istället.Säkerhets kontrollen går bra och tar den hissen upp till avgångshallen på våning 2 som är stor.Kan inte checka in förrän tidigast halv 8 så det blir kaffe och en kycklingmacka framför en storTV som visar fotboll förstås. På den här avgången måste jag betala för cykeln eftersom bokningen inte medgav det .Blir hänvisad till en "Pay disk" för special luggage. Kvinnan i disken kan inte mer engelska än en uttorkad flodåra i Kalahari öknen.- Mr Putin this in an international Airport YouTube must make sure that the staff can speak English.- Best P-G, now You are in Russia and I'm the boss and know was best. The Russian language is soon common all over the world.Den kvinna som tog emot min tillhörigheter accepterar inte att de inplastade vvöskorna är utan handtag.Hon gestikulerar att ingen inlämning är möjlig utan ett handtag på påsen med väskorna.

Tar väskorna på en vagn och får hjälp att fixa ett handtag med hjälp av en rulle kraftejp.-It's OK tycks hon säga med kroppsspråket. Även den här flodåran är lika uttorkad som den andra.

Sen får jag mitt Boardingpass och kan gå igenom ytterligare en säkerhetskontroll och passkontrollen.Klockan är bara strax efter 20 och planet mot Dushanbe avgår 22 så jag hinner med en Guinness och lite fotboll innan "taket off".Planet från Ultair är lite modernare än AirBaltics men det är också en längre resa. Tidsskillnaden mellan Moskva och Dushanbe gör att jag inte kommer att vara framme förrän 0410 på morgonen.Får någon timmes sömn men ljudnivån gör att den blir bara ytlig.

Inga problem med pass och visum allt går smärtfritt och en taxi kille dyker upp så fort jag kommer in i utgångshallen.- Taxi ? säger han på engelsk- Yes, Green House Hotel, do you know were it is?Han ler och säger- No problemEn stund senare står vi utanför den stora stål grinden till GHH.Inga problem med säng, 7$ per natt i flerbäddsrum.Tar med mig det nödvändigaste upp på övervåningen efter att jag fått en kopp kaffe från det gemensamma köket.Somnar ganska fort och kliver ej upp förrän strax före 11 hörs senare ikväll// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer