Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Förberdelser och nya vänner i Khorog

6 Juli - Förberedande dagar på Pamir Lodge.

Trodde jag hade sovit länge för jag hade tryckt av väckningslarmet många gånger. Det var var det att larmet var inställt på 0510!! och klockan var nu bara några minuter över 8.

Jag går upp till den plats där de de serverar frukost som är ett stort rektangulärt bord med mattor på. Bordet är inte högre än 6 dm och det är meningen att man sitter på den, utan skor givetvis.

Det är ingen engelsk frukost precis men två stektaägg, en kokt korv, stor runt bröd, sylt och kakor. Inget kaffe men te.Sen börjar jag att montera i hop cykeln och medan jag håller på blir jag först bekant med ett belgiskt par, Janne och Maarten. Janne är faktiskt en tjej. Sen kommer också en Schweizisk kille med, en musiklärare från Basel. Vi kommer senare alla fyra gemensamt ta oss ner till en restaurang i Kohrogs city park.

Restaurangen är omgiven av stora gröna träd och lummiga buskar och bredvid den flyter Panjiflodens floden förbi. Restaurangen har öppna sidor varför det svalkar skönt bris från floden.

Sen tillbaka för mera förberedande uppgifter och lite skrivande i resedagboken. Att ladda upp den är inte lätt då WiFi i Tadjikistan inte har vår standard.

Senare på kvällen åker jag och musikläraren ner för en kvälls middag på en Indisk restaurant. Vi får senare sällskap av Janne och Maarten. Martin och jag åker hem strax för halv tio och jag stannar uppe ett tag till för Internet anslutningen är OK Routern finns utomhus under ett plåtskyddat tak med ett "sitt bord".

Sommnar vid 23 tiden och får sällskap av en svart kattunge som jamar efter lek. Vis av min allergi för kattor avstår jag. Morgonen efter tar jag och Martin farväl av Janne och Maarten för de tänker cykla den norra rutten mot Murgab och Kirgistanska gränsen.

Både jag och det Belgiska har fått massor av intressanta tips om den norra rutten av Martin. Han har nämligen cyklat från andra hållet och ger oss tips.Martin lägger också in s.k bokmärken i min "Maps me" karta så att det är lättare att hitta alla platser som är av vikt.

Ett bokmärke för en plats med heta vattenkällor där man kan bada och matställe.Ett annat för ett bra "Home Stay eller B&B. Ett tredje för bra mat och info service i Murgab, o s.v.Han markerar också ut vart vägen är dålig, vart det finns och inte finns vatten att hämta😁

Att hitta bra affärer att handla mat är svårt, mestadels nudlar, soppor, pasta, kakor, läsk och Snickers är allt Vi åker sen ner på stan för proviantering och en enklare lunch.Sen tillbaka för vila och och förberedelser. Hinner me en dusch från ett duschrum som jag skulle klassa som riskabelt.

Eldragningar och kontakterna som är monterade skulle få vilken elinstallatör hemma i Ö-vik att anmäla till MSB.

Men nu är vi i Tadjikistan och jag tror inte MSB's långa arm räcker hit.

Sen sätter jag mig på bordet under plåttaket för lite skrivande,bklockan har blivit 18 och Internet routern ställs fram😀Himmelen har blivit grå och regnet strilar ner åstadkommer ett skönt avkopplande lugnt snatteri mot plåttaket

Kvällen blir sen lugn och i morgon bitti drar jag iväg mot Murgab och Martin mot Dushanbe efter grusvägen som gav mig andningssbprighrter i fjol.

Nu måste Ni vara beredd på att det kommer att ta tid att koppla upp sig och skriva i resedagboken på ett tag.

Får vänta i bästa fall till Murgab enligt Martin om de har ström där.

Annarsblir det nog inte förrän jag kommer in i Kirgistan. Inte ens mobiltäckning fungerar särskilt bra efter norra rutten.

Ha det bra för det tänker jag försöka ha.

Vi hörs när Internet är uppe

// P-G

The Gobal Cyclist

P.s glöm ej bort min lilla insamling till orangutangerna. Läs mera på min blogg D.s

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer