Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Nu börjar klättringen mot Murghab

7 juli

Vaknar 0510 och börjar att packa cykeln sen går jag upp till frukos bordet och den den sedvanliga menyn, stekta ägg, kokt korv, bröd, sylt och sen te och kakor.

Innan jag cyklar iväg med mig själv, min bostad med kök betalar jag 272 Somoni för tre nätter och lika många frukostar. Ganska bra pris med tanke på standarden.

Att hitta ut ur Khorog är inga problem, bara följa huvudgatan åt höger efter att jag korsat bron över Ghundfloden.

Att hitta ut ur Khorog är inga problem, bara följa huvudgatan åt höger efter att jag korsat bron över Ghundfloden.

Att jag är i Pamir land råder det ingen tvekan om, det är bara titta sig omkring och insupa de magnifika bergsmassiven, 3,4 och fem tusen meters berg.

När jag startar visar GPS'en att jag är 2111 m.ö.h och mer kommer det att bli.Vägen är upphör hela tiden nen inte jättebra men det känner ändå på. Förmodligen hör den höga höjden att det blir lite jobbigare. Man kan ju säga att jag nu är på höghöjdsläger.Det blir några stopp här och var för vatten går det åt. Vädret är soligt och alldeles för varmt för mig egentligen. Fick jag bestämma är den aldrig över 22 grader i skuggan.I varje by jag cyklar genom är det utsmyckat med ballonger och blommor, både naturliga och konstgjorda.Tadjikistanerna firar 60 års minnet av nånTadjikistsn som blev Imam 11 juli 1957, Mubarak eller vad han nu heter.Vägen är förhållande vis bra, mestadels asfalt så här långt, bara en halv mil med grus, gropar och småstenar.När jag kommer till Vudz, en liten by med bensinmack och en bykrog med närbutik ( enligt Maps me) har jag cyklat 55 km och en titt på GPS'n visar att jag nu är 2755 m.ö.h.Stannar vid krogen och beställer in en soppa med grönsaker potatis och kokt kött och då en kopp kaffe.Smakar riktigt gott. Det blir en Tadjikistansk Pepsi som sköljer ner maten.Har tänkt cykla några timmar till för klockan är bara fyra. Fortsätter sen ytterligare drygt två timmar och jag lovar att det är tungt ibland.Den höga luften påverkar nog mer än jag annat Hittar en bra tältplats nere vid floden och en bit från vägen. Lite skyddat från insynme. Inte fullt Fördelen är ju att det är lätt att tvätta sig och ta vatten ur floden till matlagning.morgon blir det mera klättring, fast det vet jag ju .Det är bara att mentalt instllställa sig .Har som delmål att stoppa vid en plats som heter Jelody. Där kan man bada i varma källor, äta mat och sova över.Fast nu är det dags att krypa ner i sovsäckenoch försöka lyssna på ett kapitel av Nionde gravenDagens distans: 78,6 kmMedel fart:12 km/hMax fart: 44,2 kmMax höjd: 2933 m.ö.hVi hörs när jag badat// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer