Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Klättring upptill 4271 m.ö.h

9 Juli

Innan jag trampar iväg äter jag en god frukost som består av svart te, bröd och en tallrik youghurt gjort på kor, får och getter

Vägen är bra men mycket uppför har efter cirka 1,5 timmars cykling kommer mc-killen förbi, han stannar och säger att nu är det bara 400 m klättring kvar och det ska stämma för min GPS visar på drygt 3800 m.ö.h.

Det är bara att fortsätta trampa och efter par timmar är jag på toppen av Koltezek pass , 4271 m.ö.h.

Jag lovar att både benen och jag själv är trött. Sen fortsätter vägen lite utför men vägstandarden är minst sagt dålig i drygt 30 km.

Kan knappast fokusera på annat än var alla hål och stenar är.

Träffar på ett antal jeepar som står med huven öppen. Speciellt en lägger jag märke till för den jeepen kör jag om tre gånger !!!

Äter också lunch på en gård bestående av tre byggnader och massvis med får.

Boningshuset ser OK ut från utsidan men interiören är av sådan standard vi sett i gamla svenska filmer från 1800 talet, men youghurten var jättegod, gjord på mjölk från Jak.

Fortsätter att trampa efter dåliga vägar och kommer fram till Alichur strax före halv sju.

Byn ligger vackert vid floden och jag ser skyltar om Home Stay överallt.

På himmlen tornar stora svarta moln upp och det börjar blåsa.

Jag bestämmer mig för Guest House Matluba och ser att de inbjuder övernattning i en Yurt.

Yurt är ett stort runt tält med en kamin i mitten. Man sover på golvet och får flera lager av täcken som är så tunga att jag inte förstår hur de kan tvätta dem.

Inredningen är mycket mattor och ranor och färgerna går i rött, grönt och guld.

Maten är god, först Jak yoghurt sen stekt potatis och spagetti. med nått köttliknande. Riktigt gott. Efter maten en dusch och vis av erfarenhet förväntar jag mig ingen hög standard.Duschen är i en hus lite ovanförr yurten och man måste värma vattnet först över en stor kamin. Det fixar mannen i huset. Två stora hinkar med kallt vatten stor intill för att blanda ut det heta vattnet. Hela rummet luktar ved ledning och en skön värme sprider sig. Sitter en bra stund och ger också mina underbara vänner, fötterna ett varmt bad.

Sen ner till yurten och jag lägger mig under två tjocka, tjocka täcken och somnar innan jag vet ordet av.

Distans: 84,4 kmM

Max fart: 52 km

Medel fart: 11,6 km/h

Minhöjd 3541m.ö.h

Max höjd: 4244 m.ö.h

Jag lovar att det känns att man är högre upp än dubbla Kebnekaise. Kraften är inte som vid havsytan.Har kvar 100 km till Murghab

Vi hörs// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer