Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Vilodag i Murghab och Pamir Hostel

11 Juli

Idag gör jag i princip ingenting, bara vilar benen och resten av kroppen.

Det kommer att behövas för i morgon skall jag vidare norrut genom bergsmassiven och upp mot Kirgizistanska gränsen.

Innan dess kommer jag att efter 70 km att få bekänna färg för högsta punkten skall nu cyklade över, Akbaital passet 4655 m.ö.h.

Jag tar en sväng ner mot marknadsdelen av Murghab

och ser mig omkring, stannar till när jag hör musik och ser en folksamling.

Det är ett par som dansar en som det ser ut en romantisk dans, musiken är hög.

Samtidigt dansar flera små barn en egen dans, de är uppklädda vad jag förstår.

Tar en liten film av händelsen som skulle kunna vara Tadjikistans svar på "Leta Dance", mej jag ser ingen Tony Irving, kanske de har Skype?

Sen tillbaka och går igenom cykeln så gott det går, tvättar av grus och damm från kedjor och växelförare och smörjer sedan in dem. Lösa skruvar ses över, kollar broms-klossarna att de sitter och inte skaver mot däcket.

Eftersom ingen ström är tillgänglig förän sju ikväll finns ingen möjlighet att ladda det som behövs eller slötitta på TV.

Sitter sen ner och pratar med en fransk kille som cyklat från Osh och in i Kina och sen vidare tillbaka via Sary Tash ner hit.

Han gav mig som små mindre roliga tips när jag skall in i Kina.

+ Den kinesiska kontrollen skannar av allt

+ Fingeravtryck, ögats iris, väskor och en själv

+ De kollar efter olagliga böcker och litteratur

+ Inga knivar tillåtna, oavsett om de används till maten

+ De fixar en taxi till närmsta stad för i detta område är det förbjudet att cykla.

Sen i princip en Checkpoint Charlie per 10 km i detta område. Dock inte lika omfattade.☺Detta kommer att bli både spännande och skoj😘😎!!I kväll samma procedur, sen egenlagad middag bestående av makaroner och köttbullar från Tadjikistansk ko och en Coke Under kvällen fram till 21 sitter jag mestadels i baren och laddar allt som är möjligt, min Olympus TG:5a, Olympus action kamera, Huawei tablet, mina uppladdningsbara batterier till GPS'en och också mig själv med kolhydrater.Medan "laddningarna" pågår sitter jag i samtal med en tysk herre som kommit från Osh och nu skall ta en annan gränsövergång in i Kina än den jag valt. Vi kanske ses i Thailand för han har en rutt genom Pakistan in till ThailandVi hörs senar// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer