Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Lämnar Murghab för Karakul Lake ut

12 Juli

Hade ställt väckningen till 0645 men klev ej upp förrän 7, hade valt alternativet lör-sön istället för vardag.

Fast jag har ju inte bråttom. Innan jag går upp till frukost bordet packar jag ihop grejerna för att senare packa ner d m i cykelvägarna.

Vädret är klarblå himmel och Sverige varmt, 14 grader Celsius, bra

Det komme att bli en tuff dag idag och beroende på hur jag hanterar ytterligare höjdstigningar beräknar jag vara i Karakul omkring 14 Juli

Till frukost bordet får jag sällskap av mannen från Tyskland som jag pratade med i går kväll vid middagen.

Strax efter halv nio styr jag kosan mot Karakul lake.

Vägen är bra och lagom med stigningar, dessutom lite medvind, men ibland tar vägen liksom slut bara.

Jag frågar efter vatten och kvinnan nickar ett JA säger samtidigt nått jag inte förstår men hennes gest undrar om jag vill ha sängplats.

Tackar nej och pekar uppmot mot passet. Huset eller byggnaderna för de är flera och ser fallfärdiga ut och kvinnan ser lite sliten ut fast hon knappast är mer än 35 är.

Hennes son är kortklippta, snaggad och har inte sett ett tvättfat på hela dagen.

På en platå cirka 4 km från toppen hittar jag en lämpligare plats lite skyddad från ån värsta vinden och sätter upp tältet fort. Om det börjar blåsa mer är risken att den tar tältet med sig under uppsättningen och då blir det problem vill jag lova.

Det km blåser då oass att alla stormlinor blir används. Sätter igång med att bädda i sovrummet och sen matlagning. Medan jag äter hör jag någon som kommer förbi och ropar, ser att det är kul llrn från Australien jag mötte först i Khorog och nu senast i morse i Murghab Vi snackar lite och han har även slitit med motvinden idag. Han tänker fortsätta ytterligare 4 km innan han slår läger. Vi kommer nog att mötas i morrn på väg ner mot Karakul Lake I kväll tidig läggdagsVi hörs från Karakul Lake kanskeDagens distans: 71,i8 kmMax fart: 37 km/hMedel fart:11,3 km/hHögsta punkt:4434 m.ö.hLägsta Punkt,: 3625 m.ö.h.

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer