Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

På väg mot gränsen till Kirgizistan men sen...

14 Juli

Vaknar tidigt kring halv sju och förbereder mig för att åka. Först frukost inne i huvudbyggnaden. Där sitter redan amerikanerna och guiden.

Te, bröd, sylt och stekta ägg serveras. Äter med god aptit och beger mig sen iväg

Vädret är varmt och soligt och vägen mot gränsen är skaplig från början.

Efter några km brister ännu en eker, den förra brast innan Karakul Lake.

Problemet nu är att denna eker sitter på insidan av dreven bak och är nästan omöjlig att ta bort utan att lossa hela kassetten bak.

Lyckas få den del som är kvar åt sidan så den inte är i vägen och hoppas nu att det skall hålla till jag kommer åt en cykekrep!!

Hinner inte mer än tänka tanken så får jag problem med växelföraren... GRAHAM!!

Detta fixar jag ej. Måste åter till Sadat Homestay för att ordna skjuts till OSH.

Rutten kommer att ändras.

Tillbaka har jag tur att en sån.k. shared taxi from Murghab kommer in till Sadat Home Stay inom några timmar och de har en plats över.

Istället för att cykla 12 mil till Sary Tash och sen vidare över mot Irkeshtam får jag nu istället ta en Jeep till OSH, fixa cykeln och sen ta mig tillbaka till Sary Tash istället och vidare mot Kina gränsen.

Det är en liten förlängning av den här rutt delen med 65 km, fast vad gör man. I vilket fall som helst är jag inte i tidsnöd.

Vi hörs när jag är i Osh

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer