Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

En lugn dag i Hotan

30 Juli

Jag vaknar eller rättare sagt jag väcks av min Huawei kvart i åtta och det minsta jag kan säga att jag inte är utsövd. Frukosten srveras från 8 och den vill jag inte missa för jag har tänkt att ta mig till järnvägsstation och hämta mina väskor och cykeln

Frukosten är den bästa hitills jag ätit sedan min omstart. Två stora bord med både varma och kaklla rätter. Lite ovanlig meny men nu är jag i Kina och de har ett annat frukost tänk. Den är riktigt god måste jag erkänna. Blir rejällt mätt.

Sen leta upp en taxi som tar mig den dryga milern det är till station. Innan jag kommer in på stationsområdet den sedvanliga säkerhetskontrollen och sen upp på övervåningen och skall gå in i stationsbyggnaden men blir avvisad med en gång. Visar upp mitt kvito och den unga sökerhetskillen läser noga och pekar bakåt och åt höger.

Bagage utkämnngern ligger runt hörnet och när jag komer fram är det låst,. Går tillbaka igern och försöker reda ut när de öppnar. Får ett ett visst rabalder reda att de öppnar tio. Det blir att vänta en trekvart.

Strax innan står jag och väntar och en kille kommer fram och rycker kvittott ur min hand när jag just står och löser ur den.

När porten öppnas fördöker jag gå in men blir på nytt stoppad, denna gång av den kille som nyss löster mitt kvitto. Han jobbar visst här. Får reda på att jag inte kan hämta grejorna nu utan i morgon!!

Jag ryter till och söger att jag blivit lovad att få hämta grejorna idag. Han svarar då på fåordig engelska...

- Come five a clock

- Can you garantie that frågar jag

- Yes, five a clock

Det blir att hitta en taxi tillbaka till hotellet vilket visar sig svårare än jag trodde, Får gå i frem km innan en grönvit taxi tar enot min begäran om skjuts till West Lake Hotel.

Hinner med n¨gra rafer i resedagboken ladda över bilder till externa hårddisken, kolla Google Maps och ”WhatsUp” ringa syrrans Staffan.

Innan jag tar en taxi till station går jag in på ett ”Fik” jag sett tidigare. De verkar servera kaffe och skyltar med väldigt snygga och frestande bakelser..

När jag kommer fram tyill det gigantiska stationshuset ser jag att en låsbygel är satt över dörrhandtagen. Klockan är bara kvart i fem och killen sa att jag kunde hämta grejorna kl. 5.

Genom ett fönster ser jag att en tjänsterman sitter och arbetar vid en dator och att en annan anställd arbetar inner i baggagelagret.Kan också skymta mina grejor.

Knackar på fönstret och tjänstemannen viftar irriterat med armarna, knackar ytterligare efter en stund ocvh nu börjar han veva med dem.

Killen från igår ser jag komma förbi med en vagn med kartonger, ber honom om att tala om för den viftande tjänstemannen att lömna ut mina grejor. Efter några minuter öppnas dörren och en skjubar grind åker upp. Sen kommer först cykel och sen den blå IKEA liknande väskan med resten.

Ut ur byggnaden och sen säkerhets och visum kontroll innan jah kan cykla tillbaka till hotellet. Går ganska bra att hitta tillbaka då jag memorerat vägen och tagit ut fixpunkter.

Cykel tar en säkerhetsvakt hand om och låser in och resten följer med mig i hissen upp till våning 12.

Dusch, TV, resdagbok och mera Google Masps innan jag senare går ner i hotellets restaurang och äter. De serverare en Buffe med många nya rätter för mig. Ni som känner mig vet att jag gillar grisfötter, nu finns här fårfötter. De är grillade och smakar lite annorlunda med konsistenesen är den samma.

Jag kryper ner under sköna täcken strax efter midnatt och innan jag somnar undrar jag hur i himmelsa fridens torg jag skall ta mig ut ur stran mot Xira då Maps.me inter verkar kunna beskriva vägen.

Vi hörs från Xior

// P-G

The Globa Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer