Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

– Ännu mera öken och camping i China Unicom basstation

1 augusti

PER dagen

Halv åtta stiger jag upp, har förvisso sovit ganska bra men känner mig trött.

Packar ihop och drar vidare mot Yutian och dit är det knappt 40 km. Givetvis passn och visumkontroll innan man får cykla in i stan. Efter några km ser jag nått som liknar em McDonalds restaurang och styr kosan dit via en liten infartsspärr.

Beställer en soppa med kött och spagetti, Pepsi Cola och en bit bröd.

Det är en rejäl portion och jag blir mätt. Ringer också hem. Sen iväg och så fort jag lämnat stadsgränsen börjar en ny cykelresa genom ett dött landskap.

Ser helt sljukt ut och verkar ändlöst. Så här fortsätter det mil efter mil och det enda jag kan trösta mig med är att vägen är bra.

När klockan är strax före halv fyra och efter 71 km kommer nästa poliskontroll men på motsatta sidan finns ett antal små butiker som jag bestämmer mig för att undersöka först.

Behöver vattenpåfyllning i flaskorna och sen frågar jag om kaffe men ingen verkar servera.

Då frågar jag om hett vatten och hämtar nescafe burken från cykeln så jag får mitt kaffe ändå.

Ringer syrran och blir grattad på min namnsdag, PER.

Viseringskontrollen där fick jag fylla i de flesta uppgifterna själv för polis kvinnan och mannen förstår intre vad som står i passet, vilket jag kan tycka är märkligt.

Kina som är ett sånt data samhälle borde kunna förse dessa poliskontroller med Pass och Visum skannings utrustning, liknande som de har vid Imigrationskontrollerna.

Nu skall alla uppghifterna matas in för hand och det är tio kolumner att fylla i.

Knappt 45 km senare strax före halv sju ser jag på höger sida av vägen en stor mast med en hög mur runt om.

När jag kommer närmare ser jag också att grinden är öppen pch hänger på trekvart. Här jobbar ingen och platsen ger både lä mot sanden om det skuller blåsa upp vilket inte är omöjligt då himmlen är ganska mörk.

Dess utom ger den insynsskydd från vägen. Skulle polisen se mitt tält blir det att packa i hop har jag fått reda på av andra,sant eller överdrivet vet jag inte men många har sagt likadant och jag tänker inte chansa.

Till Minfeng är det knappt 40 km och här har jag tänkt ändra ruttriktning från den stora vägen och ta en liten mindre mot Yeyik och Karasay.

Min analoga Kina karta har den vägen utritad men Maps.me hittar den inte just nu. I annat fall får jag ta den större vägen men det blir längre. Vi får se i morrn

När jag skriver detta är klockan 22 och regnet studsar på mitt Hillibergska Allak tält

Dagens distans: 113,8 km

Maxfart: 37,0 km/h

Medelfart: 19,7 km/hpå min

Färdtid: 05:45 t.m

Vi hörs

// P-G

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer