Logga in:
TheGlobalCycling 171...
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Fortsatt tråkig cykling och gratis mat

3 augusti

Långtradarna har avlöst varandra under natten, så någon törnrosa sömn har det inte blivit men jag kan inte klaga.

När jag vaknar är vädret svalt och det verkar lugnt på trafikfronten. Om jag fattade killen vid vägkrogen igår sa hade jag 130 km till nästa liknade krog där man kan fylla på vatten.

Hoppas att jag nu kalylerat rätt och att de vatten jag har i flaskorna och vattensäcken räcker. I värsta fall får jag väl styoppa någon långtradre och be om vatten.

Trampar iväg vid åtta tiden och har lite medvind. Molnernn är täta och håller solens strålar borta vilket jag inte har nått emot.

Km blir mil och sen flera mil och öde landskap hela vägen. De hus som finns tillhör någon myndighet eller så ör de utrymda.

I vilket fall som helst är de ytterst få. Efter knappt 60 km ser jag först några stora byggnader som verkar tillhöra nått vägbygge men på andra sidan ett hus eller vad man nu skall kalla det.

Jag ser att det finns bord utställda under ett plåttak och några kylskåp

Svänger yvärt in och ser en kvinna bakom några bord i färd med att tillaga något. Jag pekar på magen och gör en gest som skall föreställa att jag vill äta.

Hon pekar uppmot vägen där det står ett bord med ett antal rostfria lock över en bunke. Hon lyfter på locken och drar undan ett skynke som döljer ett antal grillade köttbitar. Påminner om högrev.

Väljer ut ett lämpigt stort grillat stycke och tar också åt mig av de runda brödskivor som hon tar fram ur ett annat skynke och går tillbaka och sätter mig vid ett bord som hygieniskt har en ren plastduk på.

Äter med god aptit och sköljer ner med någon energidryck jag hittade i kylskåpet. Blir rejält mätt och flottig om mina fingrar.

Några bestick finns inte. Jänner mig nöjd. Tänker på vad killen sa igår om 130 km, han kan väl inte ha menat detta ställe för då har han kalkylerat 70 km fel.

Ibland känns det hopplöst med att bara cykla efter platta och många gånger spikraka väger utan att kunna njuta av omgivningem men här finns inte mycket att se.

Man får glädjas åt om vägen svänger lite ellert om det dyker upp någon ny skylt jag ej sett tidigare.

60 km blir 80 och 90 och när GPS’en visare 95 km så verkar jag komma fram till ett litet samhälle jag inte vet namnet på. Kartan och Maps.me verkar inte ha samma namn.

Maps me vill kalla platsen för ao yi ya yi la ke zhen och verkar vara en plats för långtradare för de står uppställda lite här och var.

Det finns också boniningshus liknande byggnader lite längre åt vänster från vägen.

Cykklar förbi några bensinmackar och swr en kulle som tvättar av några bilar med en högtrycksslag, ställer cykklen nmot ett staket och kullen fördtår vad jag vill.

Får spola av cykeln det nesta av av lera grus och damm så nu borde växlar och reglage fungera lite bättre.

300 meter längre fram hser jag en bar och de vinkar glatt åt mig när jag styr kosan diit.Ägarem frågar på kinesiska vad jag vill ha och jag pekar på kylskåpet med kall ÖL.

WORT WAITING FOR

Hämtar också datorn och batteriladdaren för småbatterier och sätter slkaddsarna i kontaktdosan som ligger på bänken.

Sen nickar jag JA när han frågar poå nytt om jag víll äta. Menyn på väggen kan man glömma så jag pekar på ett bord där de redan sitter matträtter och gör sen en gest att jag bara vill ha lite grann.

Två minuter senare har jag en liten skål med ris och en tallrik som är rågad med spaggett liknade mat, kött, gröna och röda grönsaker.

Dricker två!! Öl, tror att det är mellanölsstyrka, medan jag äter

De har dessutom WiFi ser jag på en skylt och kopplar upp mig. Snabbt dessutom.

I den här baren blir jag sittande dryga 2,5 timme och får även i mig tre koppar kaffe.

De verkar tycka det är roligt med en cyklande utlänning för jag får leende och glada kommentarer!! (trots att jag inte begriper ett ord så inbillar jag mig detta)

När jag skall iväg säger ägern på typisk kinesisk engelska att...

- Free for You, no coast

Först protesterar jag men han insisterar kraftfullt och säger på nytt...

- Free for You, no coast

Jag tackar ödmjukast och ger honom ern kram till alla andras förtjusning och sen skall ha ge mig en hel melon men då protesterar jag rejält och försöker få honom att inse att det blir för tungt.

Strax före kvart över 18 drar jag vidare efter G315. Ni har vädret blivt blåsigt och dessutom har dimman slagit till. Har kraftig sidvind och jag får hålla i styret rejält när jag får möte med långtradarna.

21 km senare och klockan visar halv åtta styr jag cykerln bakom några sandkuller med buskar som skall skydda mot värsta vinden och sätter upp tältet bland sanddynerna.

Dagens distans: 117,7 km

Maxfart: 30,7 km/h

Medelfart: 19,2 km/h

Färdtid: 06:10 t.m

Vi hörs senare

// P-G

The Global Cyclist

Skriv en kommentar till texten här!

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer